Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ βορειοδυτικά της Κρήτης και ανατολικά της Πελοποννήσου

Συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ βορειοδυτικά της Κρήτης και ανατολικά της Πελοποννήσου
H Συνεκπαίδευση εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στις δράσεις στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Η.Π.Α.
Συνεκπαίδευση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και αεροσκάφους AC-130 Gunship των Η.Π.Α., πραγματοπποίθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κρήτης και ανατολικά της Πελοποννήσου.
Στην συνεκπαίδευση που έγινε στις 6/12 στο πλαίσιο των δράσεων στρατιωτικής συνεργασίας που σχεδιάζονται από το ΓΕΕΘΑ, από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν:
-Από την Πολεμική Αεροπορία, 1 ζεύγος Μαχητικών Α/Φ F-4 σε αποστολές συνοδείας και παροχής Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης (Close Air Support – CAS).
-Από το Πολεμικό Ναυτικό, προσωπικό της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) με 1 Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου-Ταχείας Μεταφοράς MARK V (ΣΑΠ-ΤΜ/Mk-V).
-Από την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, 1 Ομάδα Τερματικής Καθοδήγησης Πυρών (Joint Terminal Attack Controller – JTAC) και προσωπικό με 1 Ταχύπλοο Σκάφος (Τ/Χ).
Κατά την διεξαγωγή της εκτελέστηκαν πυρά από το αεροσκάφος AC-130 Gunship, με κατάδειξη από την ομάδα JTAC, στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ.
H Συνεκπαίδευση εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στις δράσεις στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Η.Π.Α., και συνέβαλε στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, καθώς και στην βελτίωση του επιπέδου συναντίληψης και διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ελληνικών και Αμερικανικών συμμετεχουσών Ενόπλων Δυνάμεων.
g3_37.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης