Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γεραπετρίτης για την υπόκλιση μπροστά στον Erdogan: Ήταν η κίνηση του δέοντος σεβασμού προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Γεραπετρίτης για την υπόκλιση μπροστά στον Erdogan: Ήταν η κίνηση του δέοντος σεβασμού προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
«Αισθάμομαι πιο δυνατός για να διαχειριστώ την οποιαδήποτε ένταση» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών
Έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να υπάρχει μία κατανόηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε αρχικά ο υπ. Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά, μετά την επίσκεψη του Recep Tayyip Erdogan στην Αθήνα. 
Χρέος μας να δίνουμε λύσεις και να μην παράγουμε κρίσεις, είπε.
Αισθάνομαι ότι υπάρχει γνήσια διάθεση των δύο χωρών να προχωρήσουμε στη σχέση μας, ανέφερε ακόμα και ξεκαθάρισε ότι «Θα πάμε βήμα βήμα στην προσέγγιση με την Τουρκία».
Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, τόνισε.
Ιστορική μέρα, χαρακτήρισε τη σημερινή ο κ. Γεραπετρίτης στη συνέχεια της συνέντευξης. «Η διακήρυξη των Αθηνών σηματοδοτεί την επόμενη μέρα». Η ελληνική διπλωματία είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, είπε απαντώντας σε ερώτηση για την αν ήταν προγραμματισμένη η δευτερολογία του πρωθυπουργού και η αναφορά του σε μουσουλμανική μειονότητα και στη Συνθήκη της Λωζάνης.
«Δεν μπορώ παρά να είμαι ειλικρινής απέναντι στους συνομιλητές μου και να κινούμαι στη βάση αρχών και αξιών. (…)Με τον Πρόεδρο Erdogan έχουμε την τυπική σχέση που έχει ένας υπουργός Εξωτερικών με τον αρχηγό κράτους» είπε και τόνισε πως «εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους», διευκρινίζοντας ότι την κίνηση αυτή δεν την έκανε για τον Tayyip Erdogan αλλά για την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που περνούσε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πλάι στον Τούρκο ομόλογό της.
«Αισθάνομαι πιο δυνατός για να διαχειριστώ την οποιαδήποτε ένταση» είπε ακόμα ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης