Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Anadolu: Στην συνάντηση Erdogan-Μητσοτάκη θα επανεξεταστούν όλες οι πτυχές των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας

Anadolu: Στην συνάντηση Erdogan-Μητσοτάκη θα επανεξεταστούν όλες οι πτυχές των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας
«Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρίσκονται επίσης οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις» επισημάινει το Anadolu
Για συνάντηση Μητσοτάκη-Erdogan σε ... ήπιους τόνους προετοιμάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu την τούρκικη, κοινή γνώμη, εν όψει της αυριανής (7/12) επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του πρακτορείου επικαλούμενο δελτίο τύπου της τουρκικής προεδρίας, «ο Erdogan και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμπροεδρεύσουν στην 5η συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας-Ελλάδας για να επανεξεταστούν όλες οι πτυχές των διμερών σχέσεων και να ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της συνεργασίας».
«Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρίσκονται επίσης οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις» επισημάινει το Anadolu προαναγγέλλοντας την ημερήσια διάταξη στις συζητήσεις μεταξύ των δύο ανδρών.
Eν συνεχεία αποπειράται μία αναδρομή στη σύγχρονη διπλωματική ιστορία των δύο κρατών, με το δημοσίευμα να υπενθυμίζει πως «Τουρκία και η Ελλάδα έχουν βιώσει μια ταραχώδη σχέση όλα αυτά τα χρόνια. Αν και το 2021 σημειώθηκαν κάποιες βελτιώσεις, αρκετά ζητήματα παραμένουν άλυτα μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.»
Τέλος, το Anadolu προβαίνει σε μία κριτική ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Αθήνας και Άγκυρας, ιδωμένης -φυσικά- από τη γνωστή σκοπιά της τουρκικής προπαγάνδας:
«Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ για περισσότερα από 70 χρόνια, έχει διαμαρτυρηθεί για τις επανειλημμένες προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της Ελλάδας στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού νησιών κοντά στις τουρκικές ακτές που έχουν αποστρατιωτικοποιηθεί βάσει μακροχρόνιων συνθηκών, λέγοντας ότι τέτοιες κινήσεις ματαιώνουν τις καλοπροαίρετες προσπάθειές της για ειρήνη» υπογραμμίζει, κλείνοντας, το τουρκικό πρακτορείο.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης