Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Politico για ελληνοβρετανική κρίση: Ο Μητσοτάκης θέλει να ρίξει τους τόνους - Ο βασιλιάς Κάρολος παίρνει θέση υπέρ της Ελλάδας

Politico για ελληνοβρετανική κρίση: Ο Μητσοτάκης θέλει να ρίξει τους τόνους - Ο βασιλιάς Κάρολος παίρνει θέση υπέρ της Ελλάδας
Το Politico σχολιάζει τη σημερινή συνέντευξη του Κυιράκου Μητσοτάκη στο Bloomberg αλλά και τη στάση του Βρετανού μονάρχη
Τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου συνεχίζουν να καλύπτουν με αμείωτη ένταση τις εξελίξεις γύρω από την ελληνοβρετανική κρίση, που ξέσπασε, μετά την ακύρωση της συνάντησης Sunak - Μητσοτάκη στο Λονδίνο.
Όπως τονίζει σήμερα (1/12) το Politico «ο Έλληνας Πρωθυπουργός κινείται για να εξομαλύνει την κρίση για τα Μάρμαρα, καθώς ο Βασιλιάς Κάρολος κοιτάζει επιφυλακτικά» τον βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak.
Σχολιάζοντας τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού το ειδησεογραφικό δίκτυο τονίζει πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε κίνηση την Παρασκευή για να εξομαλύνει τη σχέση του με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά από μια έξαλλη διαμάχη με τον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak για τα γλυπτά του Παρθενώνα».
Βεβαίως, το Politico επικαλείται τη σημερινή συνέντευξη του Κυιράκου Μητσοτάκη στο Bloomberg, όπου ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε: «Σίγουρα θέλω να αφήσω πίσω μου αυτό το ατυχές περιστατικό, αλλά χρειάζεται πάντα δύο για να χορέψεις ταγκό».
«"Στο πνεύμα των μακροχρόνιων καλών σχέσεων που έχουν οι δύο χώρες μας, τις οποίες σίγουρα σκοπεύω να διατηρήσω, δεν έχω πολλά να προσθέσω» συνεχίζει ο Μητσοτάκης.
Πάντως, το Politico υπενθυμίζει πως ο Βρετανός πρωθυπουργός βρίσκεται, επίσης, στο Ντουμπάι για τη σύκσεψη της COP28, εξυπονοώντας πως μία συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του θα ήταν πιθανή.

Capturegtrgrtgt.JPG

«Πήρε θέση υπέρ της Ελλάδας ο βασιλιάς Κάρολος»

Φυσικά ο διεθνής, ενημερωτικός ιστότοπος δεν παραλείπει να αναδείξει και τη στάση του βασιλά Καρόλου, ο οποίος, όπως επισημαίνει, «φάνηκε να παίρνει θέση για την Ελλάδα επιλέγοντας να φορέσει γραβάτα με την ελληνική σημαία».
«Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' φόρεσε τη γραβάτα και ένα γαλανόλευκο μαντίλι ενώ βρισκόταν στο Ντουμπάι, όπου είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Sunak» τονίζει με νόημα το Politico.
Παρόλα αυτά, στο διεθνή Τύπο έχουν φτάσει και ορισμένες ... όχι και τόσο ψύχραιμες φωνές από τη χώρα μας που, όπως σημειώνει το Poltico «δεν μασάνε τα λόγια τους».
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της «ταμπλόιντ Ελέυθερης Ώρας» που «ούρλιαζε» στον Sunak «άντε γ...σου μπάσταρδε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης