Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνάντηση Γεραπετρίτη με Blinken - Σε «άριστο επίπεδο» οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Συνάντηση Γεραπετρίτη με Blinken - Σε «άριστο επίπεδο» οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα
Σχετικά Άρθρα
Με τον Αμερικανό ομόλογό του Antony Blinken, συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της διήμερης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επεσήμανε το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και απηύθυνε πρόσκληση στον Γιώργο Γεραπετρίτη να επισκεφτεί την Ουάσιγκτον στις αρχές της επόμενης χρονιάς για την πραγματοποίηση του Στρατηγικού Διαλόγου Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα στο Μεσανατολικό και εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο περιφερειακής διάχυσης της κρίσης. Ανέδειξε δε την ετοιμότητα της Αθήνας να βοηθήσει με όποιο τρόπο είναι δυνατόν στην αποκλιμάκωση.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ευχαρίστησε τον Γιώργο Γεραπετρίτη για τη συμβολή της Ελλάδας στην εκκένωση Αμερικανών πολιτών από τη Μέση Ανατολή και εξήρε τον κρίσιμο ρόλο της χώρας μας ως αξιόπιστου συνομιλητή των μερών.
Οι υπουργοί συζήτησαν για την ανάγκη ταχύτατης ενεργειακής διαφοροποίησης και αυτονομίας, καθώς και για τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας προς την κατεύθυνση αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης