Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

BBC: Διπλωματικός καβγάς για τα Γλυπτά του Παρθενώνα - Ενόχλησε η αναφορά Μητσοτάκη στη «Μona Lisa»

BBC: Διπλωματικός καβγάς για τα Γλυπτά του Παρθενώνα - Ενόχλησε η αναφορά Μητσοτάκη στη «Μona Lisa»
Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση είχε ακυρωθεί, υποστηρίζει το σχετικό δημοσίευμα
Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει η ακύρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον Βρετανό ομόλογό του, με το BBC να χαρακτηρίζει το περιστατικό ως «διπλωματικό καβγά μεταξύ της βρετανικής και της ελληνικής κυβέρνησης για τα Ελγίνεια.»
Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο εξηγεί ότι ο «έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να συναντήσει τον Rishi Sunak στο Λονδίνο, αλλά το Νο. 10 [η πρωθυπουργική κατοικία] ακύρωσε την συνάντηση την τελευταία στιγμή.».
Παράλληλα, το BBC επικαλείται εκπρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τον οποίο, «ο πρωθυπουργός είναι πολύ απογοητευμένος που η συνάντηση ακυρώθηκε στις 11 το βράδυ».
Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση είχε ακυρωθεί, υποστηρίζει το σχετικό δημοσίευμα.
Την ίδια στιγμή, το ρεπορτάζ επικαλείται ελληνικές πηγές, που μεταφέρουν την «ενόχληση» καθώς και τη «σύγχυση» του έλληνα πρωθυπουργού.

Πηγές Συντηρητικού κόμματος: Άτοπη η συνέντευξη Μητσοτάκη

Πάντως, ο βρετανικός Τύπος ερμηνεύει την ακύρωση της συνάντησης Sunak - Μητσοτάκη, σαν προϊόν της ενόχλησης της Downing Street και σαν αντίδραση στη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού στο BBC.
Υπενθυμίζεται ότι εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέκρινε την απομάκρυνση των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον φυσικό τους χώρο με μία «Μοna Lisa κομμένη στα δύο».
Επομένως, όπως αποκαλύπτει το βρετανικό κανάλι, «η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την ακύρωση και ανακοίνωσε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό.».
Τέλος, το BBC επικαλείται και μία ανώτατη πηγή από τους Τόρηδες που σχολίασε ανώνυμα στο δίκτυο ότι η συνάντηση Sunak - Μητσοτάκη θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί «μετά από τα σχόλια που προηγήθηκαν για τα Ελγίνεια».

bbc_marbles_sunak.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης