Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Stoltenberg (NATO): Δεν βλέπουμε ρωσική στρατιωτική απειλή στα Βαλκάνια

Stoltenberg (NATO): Δεν βλέπουμε ρωσική στρατιωτική απειλή στα Βαλκάνια
Εύσημα στη Βόρεια Μακεδονία
Σχετικά Άρθρα
«Δεν βλέπουμε καμία στρατιωτική απειλή από τη Ρωσία (στα Βαλκάνια), όμως παρακολουθούμε στενά τι κάνει», δήλωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Dimitar Kovačevski.
«Θα παραμείνουμε παρόντες στην περιοχή και είμαστε έτοιμοι να οργανωθούμε και να ενισχυθούμε γρήγορα, όπως και να κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε κάθε σύμμαχό μας», πρόσθεσε, ενώ έστειλε μήνυμα στη Ρωσία ν«α συνεχίσει να απέχει από επιθετικές ενέργειες εναντίον γειτόνων της και να σταματήσει τις στρατιωτικές ενέργειες εναντίον της Ουκρανίας».
Ο Stoltenberg ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ εκτιμά ιδιαίτερα τη συμβολή της Βόρειας Μακεδονίας στη Συμμαχία.
«Συμβάλλετε στην ασφάλεια και τη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων μέσω των ειρηνευτικών αποστολών μας με την KFOR στο Κόσοβο. Είστε αποφασισμένοι να φτάσετε στο 2% του ΑΕΠ που δαπανάται για την άμυνα μέχρι το επόμενο έτος, ενώ η Βόρεια Μακεδονία έχει καταδικάσει σθεναρά τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Σας εκτιμούμε πραγματικά, είστε ένας πολύτιμος σύμμαχος και εκτιμούμε τη συνεισφορά σας στη Συμμαχία», είπε.
Ο Stoltenberg πραγματοποιεί από το βράδυ της Κυριακής 19/11 περιοδεία σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία).
Τα Σκόπια είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του, ο οποίος θα έχει αύριο στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας κοινή συνάντηση με τους ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ από την περιοχή. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, ο πρόεδρος της Κροατίας, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου και ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας.
Η επίσκεψη του γ.γ. του ΝΑΤΟ στην περιοχή πραγματοποιείται εν μέσω προειδοποιήσεων από την Ουκρανία ότι η Ρωσία σκοπεύει να πυροδοτήσει σύγκρουση μεταξύ των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης