Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εrdogan: Η Ε.Ε. τιμωρεί τους Τουρκοκύπριους – Θέλουμε ισότιμη αναγνώριση

Εrdogan: Η Ε.Ε. τιμωρεί τους Τουρκοκύπριους – Θέλουμε ισότιμη αναγνώριση
«Παρά τις αδικίες που έχουμε υποστεί, διατηρούμε τη βούλησή μας για μια δίκαιη και μόνιμη λύση. Πιστεύουμε ότι ο δρόμος προς αυτό περνά μέσα από την αναγνώριση της ισότιμης κυριαρχίας των Τουρκοκυπρίων», σημείωσε ο Tayyip Erdogan
Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Recep Tayyip Erdogan αναφέρθηκε και στην Κύπρο, λέγοντας ότι ο Οργανισμός Τουρκογενών Κρατών έσπασε την απομόνωση των Τουρκοκυπρίων επειδή τους δέχτηκε στους κόλπους του και επιτέθηκε κατά της ΕΕ επειδή, όπως είπε, δεν τήρησε τις υποσχέσεις της.
«Μετά την Ουγγαρία, πέρυσι η "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" έγινε μέλος-παρατηρητής του Οργανισμού με το συνταγματικό της όνομα, σπάζοντας την απομόνωση που επιβλήθηκε στους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας και αποδεικνύοντας την υποστήριξη του τουρκικού κόσμου προς τον κυπριακό λαό» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Ανέφερε επίσης ότι «με τα βήματα που κάνουμε σε κάθε τομέα, από την ενέργεια μέχρι την ασφάλεια, από την άμυνα μέχρι τις επενδύσεις σε υποδομές, ενισχύουμε τους εμπορικούς και ανθρώπινους δεσμούς μεταξύ της μητέρας πατρίδας και της μικρής πατρίδας […] Πρώτα ο Θεός, θα πετύχουμε πολύ περισσότερα».
Ο Tayyip Erdogan έστρεψε για μία ακόμη φορά τα βέλη του κατά των Βρυξελλών, υποστηρίζοντας ότι «ο χρόνος θα αποδείξει πόσο μεγάλο λάθος έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία τιμωρεί τους Τουρκοκύπριους ενεργώντας αντίθετα από τις υποσχέσεις της».
Καταλήγοντας, είπε πως «παρά τις αδικίες που έχουμε υποστεί, διατηρούμε τη βούλησή μας για μια δίκαιη και μόνιμη λύση.
Πιστεύουμε ότι ο δρόμος προς αυτό περνά μέσα από την αναγνώριση της ισότιμης κυριαρχίας των Τουρκοκυπρίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης