Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πυρά από την Κομισιόν για την προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη - Καλεί την Αλβανία σε συμμόρφωση

Πυρά από την Κομισιόν για την προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη - Καλεί την Αλβανία σε συμμόρφωση
Στην έκθεση προόδου της Κομισιόν γίνεται ειδική αναφορά στην υπόθεση, η οποία έχει οδηγήσεις τις ελληνοαλβανικές σχέσεις στο ναδίρ
Καθώς η αλβανική ηγεσία επιμένει να παρεμποδίζει παρανόμως την ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη ως δημάρχου Χειμμάρας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τα Τίρανα να συμμορφωθούν με τις βασικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.
Στην έκθεση προόδου μάλιστα γίνεται ειδική αναφορά στην υπόθεση, η οποία έχει οδηγήσεις τις ελληνοαλβανικές σχέσεις σε χαμηλό βαρομετρικό.
«Η προφυλάκιση ενός νεοεκλεγμένου δημάρχου ελληνικής καταγωγής με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων, έχει προκαλέσει διμερείς εντάσεις και εγείρει σοβαρές ανησυχίες. Τα αιτήματά του να του χορηγηθεί ειδική άδεια για να μπορέσει να ορκιστεί έχουν απορριφθεί και το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να συζητήσει για την ανάθεση της σχετικής προσφυγής σε δικαστήριο», επισημαίνεται στην έκθεση της Κομισιόν.
Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις ότι ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας φέρεται να χρηματίστηκε από τις αλβανικές αρχές.
«Μεγάλη έκπληξη μας έκανε στη συνέχεια η δήλωση του διευθυντή του παραρτήματος Αστυνομία Χειμάρρας, ο οποίος ήταν ο συντονιστής της όλης υπόθεσης που έχει στηθεί εις βάρος του δημάρχου Χειμάρρας, ο οποίος ομολόγησε ότι όντως ο μάρτυρας κατηγορίας έχει εισπράξει κάποια λεφτά από τα μαύρα κονδύλια της αλβανικής αστυνομίας», αναφέρει ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη, Λεονάρδος.
Η Αθήνα έχει θέσει το ζήτημα τόσο σε διμερές, όσο και διεθνές επίπεδο, απαιτώντας την ανάληψη των καθηκόντων από τον Μπελέρη, ακόμα κι αν χρειαστεί να ορκιστεί μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Λεονάρδος επαναλαμβάνει ότι ο αδερφός του πιστεύει ακλόνητα ότι θα δικαιωθεί:
«Αντέχει και ζητάει να κάνουμε όλοι μαζί λίγο υπομονή μέχρι την τελική δικαίωση του».
Η δίκη Μπελέρη συνεχίζεται στις 22 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης