Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Blinken για Μεσανατολικό - Καταδίκη της Hamas, αναγκαίες οι ανθρωπιστικές παύσεις

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Blinken για Μεσανατολικό - Καταδίκη της Hamas, αναγκαίες οι ανθρωπιστικές παύσεις
Της επικοινωνίας προηγήθηκε η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία
Σχετικά Άρθρα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Antony Blinken, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας για την καταδίκη της τρομοκρατίας της Hamas και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την αυξανόμενη ανησυχία του για την προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξoυν ανθρωπιστικές παύσεις και συνεχής ροή αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Η επίσκεψη Blinken στο Ισραήλ

Εν τω μεταξύ, έχει προηγηθεί η επίσκεψη του Blinken στην Άγκυρα, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογο του.
Η συνάντηση κράτησε τρεις ώρες και όπως όλα δείχνουν συζητήθηκε το θέμα των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα από τους τρομοκράτες της Hamas αλλά και η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός, λίγο πριν αναχωρήσει για το Τόκιο τονίζοντας ότι «γνωρίζουμε τις ανησυχίες εδώ. Στη Γάζα, βλέπουμε το τρομερό κόστος. Βλέπουμε το κόστος των αθώων πολιτών. Είμαστε σε επαφή με τους Ισραηλινούς. Έχουμε μιλήσει για βήματα που μπορούν να μειώσουν τις απώλειες αμάχων».
Ο ίδιος ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν σημαντικά βήματα για να διασφαλιστεί η άφιξη στη Γάζα μεγάλων ποσοτήτων βοήθειας. «Επεξεργαζόμαστε καθημερινά τις λεπτομέρειες. Καταβάλλουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες για την ανθρωπιστική βοήθεια», προσέθεσε.
«Το γεγονός ότι η σύγκρουση δεν επεκτάθηκε στην περιοχή αποτελεί επίσης επιτυχία». τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Blinken, σημειώνοντας ότι έγιναν σημαντικές συνομιλίες με τις χώρες της περιοχής για τη δημιουργία συνθηκών δικαιοσύνης και ειρήνης.
Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των ομήρων, το οποίο χαρακτήρισε κρίσιμο, λέγοντας «επικεντρωνόμαστε έντονα σε αυτό».
«Ήμασταν ξεκάθαροι όσον αφορά την εξτρεμιστική βία. Οι Ισραηλινοί έχουν δώσει υποσχέσεις, θα παρακολουθούμε στενά», κατέληξε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης