Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πολεμική Αεροπορία: Διελεύσεις σχηματισμών μαχητικών αεροσκαφών σήμερα 6/11 πάνω από πόλεις και ακριτικά νησιά

Πολεμική Αεροπορία: Διελεύσεις σχηματισμών μαχητικών αεροσκαφών σήμερα  6/11 πάνω από πόλεις και ακριτικά νησιά
Διέλευση μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Αττική από τις 11:00 μέχρι τις 12:00, στο πλαίσιο δοκιμαστικής για τον επίσημο Εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας
Διελεύσεις σχηματισμών μαχητικών αεροσκαφών θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Δευτέρα 6/11 πάνω από μεγάλες πόλεις και ακριτικά νησιά, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
Συγκεκριμένα, μετά τις πρωινές διελεύσεις άνωθεν Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας-Κεφαλονιάς-Πάτρας-Μεθώνης-Καλαμάτας-Ταινάρου-Κυθήρων-Μονεμβασιάς-Ύδρας-Ναυπλίου-Τρίπολης-Άμφισσας-Λαμίας, θα γίνουν περί τις 12:00:
- διέλευση άνωθεν Λάρισας-Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Βέροιας- Νάουσας-Έδεσσας-Φλώρινας-Καστοριάς-Ιωαννίνων-Κέρκυρας-Ερεικούσσας-Οθωνών-Παξών-Καρδίτσας-Τρικάλων
- διέλευση άνωθεν Σερρών-Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης-Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης-Λήμνου-Άγιου Ευστράτιου-Μυτιλήνης-Χίου-Οινουσών-Ψαρών-Σκύρου-Βόλου.
-διέλευση άνωθεν Ρεθύμνου-Ηρακλείου-Αγ.Νικολάου-Καρπάθου-Καστελόριζου-Ρόδου-Σύμης-Τήλου-Κω-Καλύμνου-Λέρου-Σάμου-Σαντορίνης-Χανίων.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί διέλευση μαχητικών αεροσκαφών άνωθεν της περιοχής της Αττικής στο διάστημα 11:00 μέχρι 12:00, στο πλαίσιο δοκιμαστικής για τον επίσημο Εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

polemiki_aeroporia.JPG
Οι εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), Αρχαγγέλου Μιχαήλ,  έως και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιούνται οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
-Μετασταθμεύσεις αεροσκαφών για εμπλουτισμό των στατικών εκθέσεων των Μονάδων.
-Στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις στις Μονάδες.
-Εκδηλώσεις Αεραθλητικών Σωματείων και Αερομοντελισμού σε Αεροπορικές Βάσεις.
-Εκπαιδευτικές επισκέψεις από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια σε Μονάδες της ΠΑ.
-Παρουσίαση αεροπορικών εκθεμάτων και εξομοιωτών πτήσης μαχητικού αεροσκάφους F-16 που έχουν κατασκευαστεί από την ΠΑ στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής, καθώς και προσομοίωση πτήσης αεροσκαφών Rafale, F-4E, M2000-5 και F-16 μέσω εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), στο Εμπορικό Κέντρο «The Mall Athens».
-Τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις από Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (μαθητών Α΄ και Β΄ Λυκείου) στη Σχολή Ικάρων.
-Μαθητές της Β΄ τάξης Λυκείων περιοχών Παλαμά και Φαρκαδώνας που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας, θα παρακολουθήσουν σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Εορτασμού. Οι μαθητές θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του ΚΕΔΑ Ζούμπερι.
Αύριο, Τρίτη 7 Νοεμβρίου, στις 20:00 θα γίνει εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συμμετοχή γνωστών ερμηνευτών και της Μπάντας της ΠΑ, ενώ την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 12:00 ο επίσημος Εορτασμός – Δοξολογία στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι και διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών άνωθεν του χώρου της τελετής.
Οι Αεροπορικές Βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι επισκέψιμες για το κοινό, όπου θα υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης των εξομοιωτών πτήσεων τις εξής ημέρες και ώρες:
- έως και την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, από 09:00 έως 17:00.
-την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, από 14:00 έως 17:00.
Παράλληλα, το Μουσείο ΠΑ θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό έως την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023.

Αεροπορική Επίδειξη στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου

Χθες, Κυριακή 5/11, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδια, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου, Αεροπορική Επίδειξη με τη συμμετοχή όλων των τύπων των αεροσκαφών της ΠΑ, καθώς και των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», T-6A «Δαίδαλος» και του επετειακού αεροσκάφους Spitfire. Επιπρόσθετα συμμετείχαν και αεροσκάφη των αεροπορικών εταιρειών «Sky Express» και «Aegean Airlines».
DENDIAS.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης