Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Ζητάμε απαντήσεις για την συμπερίληψη βραχονησίδας σε τουρκική στρατιωτική άσκηση

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Ζητάμε απαντήσεις για την συμπερίληψη βραχονησίδας σε τουρκική στρατιωτική άσκηση
Πρόκειται για τη βραχονησίδα Ζουράφα που βρίσκεται κοντά στη Σαμοθράκη
Απαντήσεις από την κυβέρνηση για τη συμπερίληψη της βραχονησίδας Ζουράφα (σ.σ. βρίσκεται κοντά στη Σαμοθράκη) σε τουρκική στρατιωτική άσκηση, ζήτησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Μιχάλης Κατρίνης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι η Άγκυρα εξέδωσε σχετική ΝΟΤΑΜ, επισημαίνοντας: «Η Τουρκία με διεθνή ανακοίνωση με αριθμό A7847/23, τόνισε ότι η περιοχή ασκήσεων έχει σίγουρα τα αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα της, βρίσκεται εντός των συνόρων του FIR Κωνσταντινούπολης και ότι η νησίδα είναι τουρκικό έδαφος και ως εκ τούτου θα πραγματοποιηθεί η άσκηση».
Επισήμανε δε ότι η Ελλάδα εξέδωσε ΑΝΤΙΝΟΤΑΜ.
«Παρ’ όλα αυτά, η άσκηση εκτελείται κανονικά» είπε και πρόσθεσε τα εξής ερωτήματα:
«Θα απαντήσει η κυβέρνηση για όλα αυτά; Θα προσφύγει, όπως έχει κάθε δικαίωμα, σε διεθνείς οργανισμούς για αυτή την πρόκληση; Θα αναδείξει το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Θα ενημερώσει επιτέλους ο Πρωθυπουργός τους πολιτικούς αρχηγούς για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που διεξάγει με την Τουρκία ή θα συνεχίσει να μιλά για βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, την ίδια στιγμή που η τουρκική πλευρά επιμένει στην προκλητική ρητορική και τις ανιστόρητες διεκδικήσεις;».
Μέχρι στιγμής, κανένα μέλος της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν έχει πάρει τον λόγο για να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης