Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πηγές ΓΕΕΘΑ: Προγραμματισμένη η συμμετοχή της φρεγάτας «Ψαρά» στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη στην Αν. Μεσόγειο

Πηγές ΓΕΕΘΑ: Προγραμματισμένη η συμμετοχή της φρεγάτας «Ψαρά» στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη στην Αν. Μεσόγειο
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η συμμετοχή της φρεγάτας «Ψαρά» στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη στην Αν. Μεσόγειο ήταν προγραμματισμένη
Έντονη φημολογία περί εμπλοκής της Ελλάδας στο Ισραήλ κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την έλευση του γιγαντιαίου αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Gerald R. Ford» στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από διευκρινίσεις του ΓΕΕΘΑ, πρόκειται για δύο ανεξάρτητα γεγονότα. Ειδικότερα, η φρεγάτα «Ψαρά» έχει διατεθεί και μετέχει στη Νατοϊκή Ναυτική Δύναμη SNMG2 (Standing NATO Maritime Group 2), ενώ το αεροπλανοφόρο «Gerald R. Ford» βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο.
Πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου και για αρχικό διάστημα περίπου 30 ημερών, η Φρεγάτα "Ψαρά" του Πολεμικού Ναυτικού εντάχθηκε στην Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη 2 (Standing NATO Maritime Group Τwo-SNMG 2), σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα είναι προγραμματισμένη η συμμετοχή της SNMG-2 σε ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Μέχρι τώρα δεν έχει υποβληθεί αίτημα για συνοδεία του USS GERALD R. FORD από την SNMG-2».
Σύμφωνα με πηγές από το ΝΑΤΟ, που μετέδωσε η ΕΡΤ, η δύναμη αυτή δεν πρόκειται να εμπλακεί με την συνοδεία του αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, ούτε με το Ισραήλ και δεν έχει ζητηθεί καμία διευκόλυνση από τη βάση της Σούδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης