Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κύπρος: Ο Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Guterres - «Είμαστε στην ίδια γραμμή με τον ΓΓ του ΟΗΕ»

Κύπρος: Ο Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Guterres - «Είμαστε στην ίδια γραμμή με τον ΓΓ του ΟΗΕ»
Στην ατζέντα των συνομιλιών των δύο ανδρών ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου για το κυπριακό και η προετοιμασία τριμερούς
«Είμαστε στην ίδια γραμμή με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και στο θέμα του διορισμού μιας προσωπικότητας για το Κυπριακό αλλά και στην ανάγκη για να πραγματοποιηθεί μια τριμερής συνάντηση», τόνισε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή με τον Antonio Guterres, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Κύπρου, έκανε γνωστό πως ο ΓΓ θα έχει αύριο συναντήσεις με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Hakan Fidan και τον πρόεδρο του ψευδοκράτους, Ersin Tatar, ενώ εξέφραση την πολιτική του βούληση, ώστε «ακόμη και αύριο» να πραγματοποιηθεί μια τριμερής συνάντηση «που θα οδηγήσει και στην ανακοίνωση του διορισμού μιας προσωπικότητας η οποία θα διερευνήσει τις προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών».
Ο κ. Χριστοδουλίδης, στη δήλωση του αμέσως μετά τη συνάντηση, εξέφρασε τη χαρά του «γιατί είμαστε ακριβώς στην ίδια γραμμή με τον ΓΓ των ΗΕ και στο θέμα του διορισμού μιας προσωπικότητας αλλά και στην ανάγκη για να πραγματοποιηθεί μια τριμερής συνάντηση».
Ερωτηθείς αν ο κ. Guterres έχει την πρόθεση για σύγκληση τριμερούς και θα απευθύνει πρόσκληση στον κ. Tatar, ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπενθύμισε πως ήδη έχει απευθύνει μια τέτοια πρόσκληση.
«Η απάντηση ήταν αρνητική και αύριο θα υπάρξει και η συνάντηση που σας είπα, θα προηγηθεί και η συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, αφού δεν έγινε δυστυχώς η συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο», πρόσθεσε.
«Και εγώ ανέφερα ότι και αύριο είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή όταν ο ίδιος ο ΓΓ κρίνει να παραστούμε σε μια τέτοια συνάντηση», επανέλαβε.
Τέλος, αναφερόμενος στον διορισμό ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για το ζήτημα της Κύπρου, ο κ. Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε πως «για αυτό καλεί και το ίδιο το Συμβούλιο Ασφαλείας. Και ο ίδιος όμως, όπως που ανέφερε, βλέπει την ανάγκη του διορισμού μιας τέτοιας προσωπικότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης