Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Tatar (Πρόεδρος Τουρκοκύπριων) για τοποθέτηση Erdogan στον ΟΗΕ: Επιβεβαιώθηκε η στρατηγική των δύο κρατών

Tatar (Πρόεδρος Τουρκοκύπριων) για τοποθέτηση Erdogan στον ΟΗΕ: Επιβεβαιώθηκε η στρατηγική των δύο κρατών
«Να γνωρίζουν όλοι ότι μια λύση στη βάση της ομοσπονδίας δεν μπορεί να συμβεί» δήλωσε με νόημα ο Ersin Tatar
«Η πολιτική των δύο κρατών επιβεβαιώθηκε. Πρέπει να αναγνωριστεί η τδβκ. Ευχαριστώ προσωπικά και εκ μέρους του τ/κ λαού τον Πρόεδρο της Τουρκίας» δήλωσε ο Ersin Tatar τηλεφωνικώς από την Νέα Υόρκη σήμερα (20/9) σχολιάζοντας την ομιλία του Τούρκου Προέδρου στην ολομέλεια των Ηνωμένων Εθνών.
Επιπλέον, ο επικεφαλής των τουρκοκύπριων επανέλαβε την έκκληση του Erdogan για αναγνώριση του ψευδοκράτους και για άρση του εμπάργκο.
Ο «Τούρκος Πρόεδρος ενώ έθιξε παγκόσμια ζητήματα, έκανε δήλωση και για το Κυπριακό ότι πρέπει να γίνουν αποδεκτά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού για τη συνέχιση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, πρόσθεσε ο Tatar.
«Να γνωρίζουν όλοι ότι μια λύση στη βάση της ομοσπονδίας δεν μπορεί να συμβεί» δήλωσε με νόημα.
Σημειώνοντας επίσης ότι ο Tayip Erdogan υπογράμμισε τα στοιχεία της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνώς καθεστώτος, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι εάν υπάρξει μια συμφωνία «αυτή θα είναι μεταξύ δύο κρατών».
Παράλληλα, ο Tatar αναφέρθηκε και στον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, τονίζοντας πως στόχος του είναι «είναι να απορροφήσει την τδβκ στην ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου, η οποία μετατράπηκε σε ε/κ δημοκρατία».
«Όσον αφορά την διακοπή των σχέσεων με την Τουρκία, η πολιτική της άλλης πλευράς καταρρέει», πρόσθεσε.
Για να συπληρώσει πως «ήρθε ο καιρός η διεθνής κοινότητα να δει τις πραγματικότητες. Η νέα πολιτική βρίσκεται στο σωστό δρόμο».
Τέλος, γνωστοποιώντας τις επαφές που είχε με ξένους ηγέτες, ο Tatr γνωστοποίησε πως συνάντησε εκπροσώπους των μελών του ΣΑ κι από άλλες χώρες, τον ΓΓ του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, τον Τούρκο ΥΠΕΞ, θα δει επίσης εκπρόσωπο από τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών και τον ΓΓ του ΟΗΕ.
Με τον Τούρκο Πρόεδρο, ανέφερε, συνομίλησαν κατά την διάρκεια γεύματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης