Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Erdogan αμφισβητεί εμμέσως τη Συνθήκη της Λωζάνης - «Το status quo που δημιουργήθηκε μετά τον Β'ΠΠ δεν εξυπηρετεί τον πλανήτη πια»

Ο Erdogan αμφισβητεί εμμέσως τη Συνθήκη της Λωζάνης  - «Το status quo που δημιουργήθηκε μετά τον Β'ΠΠ δεν εξυπηρετεί τον πλανήτη πια»
Διόλου τυχαία αυτές οι δηλώσεις έρχονται κατά την επέτειο των 100 χρόνων από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης
«Το status quo που δημιουργήθηκε από τον πρώτο και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο δεν εξυπηρετεί πλέον τον κόσμο και χρειάζεται μια νέα εποχή και η Τουρκία στοχεύει να είναι μεταξύ των ηγετών αυτής της εποχής» δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος Πρόεδρος Tayipp Erdogan, αμφισβητώντας, έτσι εμμέσως αλλά σαφώς το προϊόν αυτού του status quo για τη χώρα του: την Συνθήκη της Λωζάνης.
Διόλου τυχαία αυτές οι δηλώσεις έρχονται κατά την επέτειο των 100 χρόνων από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης και ενώ είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ Νίκου Δένδια, ο οποίος δήλωνε σήμερα (15/9) πως «η Συνθήκη της Λωζάνης ισχύει και θα ισχύει απαρέγκλιτα. Δεν έχει ημερομηνία λήξης, ούτε ημερομηνία αναθεώρησης».
Οι εν λόγω δηλώσεις του Erdogan έγιναν στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του 10ου Συνεδρίου του Παγκόσμιου Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου (DTIK), που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή και το Σάββατο.
Στην σχετική του τοποθέτηση ο Erdogan ανέπτυξε κυρίως το ζήτημα της τουρκικής διασποράς «η Τουρκία δεν έχει επαρκώς καταστρώσει τη δύναμη της διασποράς της, ειδικά στις δυτικές χώρες» προσθέτοντας δε ότι «οι πιο αδύναμες διασπορές είχαν μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή από πολιτική άποψη»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης