Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γ. Οικονόμου (Υπ. ΠροΠο): Συνάντησε τον Μπελέρη στις φυλακές Δυρραχίου - «Η συμπεριφορά της Αλβανίας σκιάζει τις διμερείς σχέσεις»

Γ. Οικονόμου (Υπ. ΠροΠο): Συνάντησε τον Μπελέρη στις φυλακές Δυρραχίου - «Η συμπεριφορά της Αλβανίας σκιάζει τις διμερείς σχέσεις»
«Η αλβανική πλευρά οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ορκωμοσία του κ. Μπελέρη ως Δημάρχου, σεβόμενη την ετυμηγορία των πολιτών» επεσήμανε ο Γιάννης Οικονόμου
Την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη στις φυλακές Δυρραχίου, παρουσία της πρέσβεώς στην Αλβανία Κωνσταντίνας Καμίτση, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.
Αναλυτικότερα στην σχετική του ανάρτηση στο Τwitter ανέφερε:

«Συναντήθηκα, σήμερα, στις φυλακές Δυρραχίου, παρουσία της Πρέσβεώς μας στην Αλβανία, κ. Κωνσταντίνας Καμίτση, με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας, κ. Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος για περισσότερους από τέσσερις μήνες.
Για την Ελλάδα η υπόθεση αυτή ήταν εξαρχής και παραμένει εξαιρετικά σοβαρή.
Ο σεβασμός των αρχών του κράτους δικαίου και των πολιτικών δικαιωμάτων αποτελούν κομβικές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.
Η θέση της Ελλάδας είναι ότι στην περίπτωση του κ. Μπελέρη δεν λαμβάνονται υπόψη οι αρχές του κράτους δικαίου, του τεκμηρίου της αθωότητας και του σεβασμού των πολιτικών δικαιωμάτων.
Η αλβανική πλευρά οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ορκωμοσία του κ. Μπελέρη ως Δημάρχου, σεβόμενη την ετυμηγορία των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές.
Η παράταση της σημερινής κατάστασης σκιάζει σοβαρά τις διμερείς μας σχέσεις και δεν συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης