Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Διάβημα διαμαρτυρίας της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για τα συγχαρητήρια στην Τουρκία λόγω ...Μικρασιατικής Καταστροφής

Διάβημα διαμαρτυρίας της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για τα συγχαρητήρια στην Τουρκία λόγω ...Μικρασιατικής Καταστροφής
Επαναλαμβανόμενες προκλήσεις από το ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Σε γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg προχώρησε, κατόπιν σχετικών οδηγιών και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, αναφορικά με την ευχές του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων στην Τουρκία.
Η Νατοϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, μέσω Twitter συνεχάρη την Τουρκία για την επέτειο, έναρξης της επίθεσης των δυνάμεων του Kemal Ataturk που οδήγησε στην ήττα του ελληνικού Στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο.

Προκλητική ανάρτηση ΝΑΤΟ

«Η LANDCOM εύχεται ευτυχισμένη Ημέρα Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί.
Σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία τους», αναφέρει σε ανάρτησή της.
«Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει συμμετάσχει σε πολλαπλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και πάντα επιδεικνύει τον μεγάλο επαγγελματισμό και την επιμονή των στρατιωτών της. Η Τουρκία και το NATO είναι πιο δυνατά και ασφαλέστερα μαζί», συνεχίζει η ανάρτηση.
Παρόμοιο μήνυμα είχε αναρτήσει το ΝΑΤΟ και το 2022 την ίδια ημέρα, προκαλώντας την αντίδραση της Αθήνας, με αποτέλεσμα να το διαγράψει στη συνέχεια.
Στο ίδιο περιστατικό το 2022, το υπουργείο Εξωτερικών και ειδικότερα ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο NATO προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης