Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας από Τολέδο: Προσπάθεια μας να διευρύνουμε το αποτύπωμα μας στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας

Δένδιας από Τολέδο: Προσπάθεια μας να διευρύνουμε το αποτύπωμα μας στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας
Στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στο Τολέδο ο Ν. Δένδιαςτολέδο
«Η Κοινή Ευρωπαϊκή Άμυνα είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα, αν λάβουμε μάλιστα υπόψη την πάγια θέση και της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον κάθε μορφής αναθεωρητισμού», ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδιας, προσερχόμενος στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στο Τολέδο.
Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, «στο πλαίσιο αυτό, σήμερα θα συζητήσουμε για την Ουκρανία και τα Δυτικά Βαλκάνια, κάτι επίσης πολύ σημαντικό για την Ελλάδα, δεδομένου ότι έχουμε παρουσία τόσο στο Κόσοβο, όσο και στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στην επιχείρηση “Αλθαία”.
Θα συζητήσουμε ακόμη για τις προκλήσεις στο περιβάλλον ασφαλείας που πηγάζουν από την Αφρική. Θα συζητήσουμε για τον Νίγηρα. Υπενθυμίσω ότι έχω επισκεφτεί τον Νίγηρα και γνωρίζω τον Πρόεδρο Bazoum, που τώρα είναι κρατούμενος.
Θα συζητήσουμε επίσης για μια άλλη χώρα, η Μοζαμβίκη, όπου υπάρχει ελληνική στρατιωτική παρουσία, όπως και ελληνική κοινότητα».
«Η ελληνική προσπάθεια είναι να είμαστε πάντα παρόντες σε αυτές τις συζητήσεις, να έχουμε άποψη και να διευρύνουμε το αποτύπωμά μας στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης