Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Η παρέμβαση του ΟΗΕ ήταν απαράδεκτη - Εγγυήτρια δύναμη η Τουρκία

Erdogan: Η παρέμβαση του ΟΗΕ ήταν απαράδεκτη - Εγγυήτρια δύναμη η Τουρκία
Προκλητικός Erdogan
Σχετικά Άρθρα
Εξακολουθεί να προκαλεί η τουρκική πλευρά μετά το επεισόδιο στην Πράσινη Γραμμή, καθώς ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει της ειδικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα έβαλε με τον ΟΗΕ και χαρακτήρισε τη χώρα του «εγγυήτρια δύναμη» που δεν θα επιτρέψει τις παράνομες ενέργειες.
«Η παρέμβαση του ΟΗΕ ήταν απαράδεκτη.
«Η Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη, δεν θα επιτρέψει παράνομες ενέργειες στην Κύπρο και αναμένει μια ανθρωπιστική λύση» πρόσθεσε.
«Με το να εμποδίζονται οι Τουρκοκύπριοι που ζουν στην Πύλα να φτάσουν στην πατρίδα τους δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ανθρώπινο» ισχυρίστηκε ακόμη ο Ερντογάν.
«Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ φάνηκε να μεροληπτεί με την παρέμβασή της στη Βόρεια Κύπρο» υποστήριξε δε.
Νωρίτερα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να μετατρέψει το «μικτό χωριό της Πύλας σε εξ ολοκλήρου ελληνοκυπριακό χωριό».
Ο Τατάρ, μιλώντας στο πρακτορείο «Αναντολού», υποστήριξε ότι οι αντιρρήσεις της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών για τη διαδρομή επηρεάστηκαν από την ελληνοκυπριακή πλευρά που επιδιώκει «να διώξει τους Τουρκοκύπριους από την Πύλα».
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, κατηγόρησε επίσης, τον ΟΗΕ ότι καθυστερεί το έργο μέσω της διπλωματίας εδώ και 25 χρόνια, κάνοντας λόγο για προσπάθεια να κάνει τους Τουρκοκύπριους να το «ξεχάσουν».
Ο Τατάρ είπε ότι η κατασκευή του δρόμου θα ολοκληρωθεί παρά τις ενστάσεις.
«Δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να δείχνουν τη γη της ''τδβκ'' (ψευδοκράτος) εντός της Πράσινης Γραμμής», πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η κρίση θα επιλυθεί διπλωματικά.

ΟΗΕ: Nα διατηρηθεί το status quο στη Νεκρή Ζώνη

Ειδικό μήνυμα για την αποφυγή πρόκλησης επεισοδίων στην Πράσινη Γραμμή έστειλε ο ΟΗΕ λίγο πριν απο τη συνεδρίαση.
Σε κλειστή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα συζητηθεί απόψε στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας, το επεισόδιο στη Νεκρή Ζώνη της Κύπρου με τις επιθέσεις Τουρκοκυπρίων κατά ανδρών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ και την κατασκευή του παράνομου δρόμου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ Αλίμ Σιντίκ, έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ.
Κορυφαίες προτεραιότητες του ΟΗΕ είναι να αποφευχθούν οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές και να διατηρηθεί το status quο στη Νεκρή Ζώνη, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ σε συνέντευξή του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν θα υπάρξει άμεσα καταδίκη από το Συμβούλιο Ασφαλείας της επίθεσης κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων από τους Τουρκοκυπρίους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης