Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση πυραύλου κρουζ, απάντηση στην στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ και Νότιας Κορέας

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση πυραύλου κρουζ, απάντηση στην στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ και Νότιας Κορέας
Εκτόξευση πυραύλου κρουζ υπό το βλέμμα του Kim
Σχετικά Άρθρα
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε εκτόξευση στρατηγικών πυραύλων κρουζ από πολεμικό πλοίο στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ (KCNA).
Το KCNA δεν διευκρίνισε πότε πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη δοκιμή, στόχος της οποίας ήταν η επαλήθευση των δυνατοτήτων του πυραυλικού συστήματος και η εκπαίδευση σε συνθήκες προσομοίωσης πραγματικού πολέμου.
Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν πως ο συγκεκριμένος τύπος πυραύλου έχει τη δυνατότητα να πλήξει χερσαίους στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων. Το πλοίο από το οποίο εκτοξεύτηκε φαίνεται πως είναι κορβέτα σχεδιασμένη ώστε να περιορίζει την πιθανότητα ανίχνευσης από ραντάρ.
Τα ναυτικά γυμνάσια της Πιονγκγιάνγκ θεωρούνται απάντηση στην ετήσια στρατιωτική άσκηση που ξεκίνησαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις ΗΠΑ και Νότιας Κορέας και θα διαρκέσει 11 ημέρες.
Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τις δύο χώρες ότι προετοιμάζουν επίθεση σε βάρος της, ισχυρισμός που διαψεύδεται από την Ουάσινγκτον και τη Σεούλ.
Κατά την τριμερή σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Καμπ Ντέιβιντ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φουμίο Κισίντα και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ συμφώνησαν να ενισχύσουν σημαντικά την αμυντική συνεργασία τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν -μεταξύ άλλων- τις «προκλήσεις της Βόρειας Κορέας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης