Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Erdogan παίζει ακόμα το χαρτί της... Σουηδίας: Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα ψηφιστεί η ένταξη της στο ΝΑΤΟ

Ο Erdogan παίζει ακόμα το χαρτί της... Σουηδίας: Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα ψηφιστεί η ένταξη της στο ΝΑΤΟ
Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να καθυστερήσει εάν δεν σταματήσουν οι πράξεις καύσεις του Κορανίου
Σχετικά Άρθρα
Ανοιχτό άφησε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, το ενδεχόμενο η τουρκική βουλή να απορρίψει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
«Το γεγονός ότι τα πρωτόκολλα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αποστέλλονται στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, και ότι η διαδικασία περνά γρήγορα στη Βουλή, είναι ευθέως ανάλογο με το ότι η Σουηδία μένει πιστή στις υποσχέσεις της» διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του επιστρέφοντας από το ταξίδι του στην Ουγγαρία.
«Το κοινοβούλιό μας θα αποφασίσει για αυτό το θέμα. Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα συζητηθεί αυτό το θέμα στη Βουλή και στις επιτροπές μας, και πόσο θα διαρκέσει» πρόσθεσε.
Όπως παρατήρησε, «πρώτα απ' όλα, η Σουηδία πρέπει να προστατεύσει τους δρόμους της Στοκχόλμης. Εάν δεν προστατεύουν τους δρόμους της Στοκχόλμης, εάν συνεχιστούν αυτές οι επιθέσεις στα ιερά μας, τότε δεν πρέπει να παρεξηγηθούν (σ.σ εννοεί με την απόφαση που θα πάρει η Τουρκία)».
Βέβαια, δήλωσε, η Λαϊκή Συμμαχία (ο κυβερνητικός συνασπισμός) έχει κάποιες δικές της αρχές. Δεν θα κάνω κανένα βήμα χωρίς να τα συζητήσω όλα αυτά με τον Devlet (Bahçeli), και τους άλλους φίλους μας. Κάνουμε τις διαπραγματεύσεις μας και μετά κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης