Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τηλεφωνική επικοινωνία Φλώρου με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ολλανδίας – Τι συζητήθηκε

Τηλεφωνική επικοινωνία Φλώρου με  τον Αρχηγό  του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ολλανδίας – Τι συζητήθηκε
Οι δύο Αρχηγοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο στο Όσλο
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ολλανδίας General Onno Eichelsheim, είχε σήμερα, Δευτέρα 14/8 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, οι δύο Αρχηγοί συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις στη Συρία, στη Λιβύη και στα Βαλκάνια, καθώς και στις δυσμενείς συνέπειες του αναθεωρητισμού και στις επιπτώσεις του σε ό,τι αφορά στην συνεχιζόμενη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να συνεισφέρει με ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ αναφέρθηκε στην φιλοξενία σε Ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις παιδιών – μελών οικογενειών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που είτε απώλεσαν την ζωή τους κατά την διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, είτε συνεχίζουν να μάχονται σε αυτόν.
Σε διμερές επίπεδο, οι 2 Αρχηγοί αναφέρθηκαν στην υφιστάμενη στρατιωτική συνεργασία και στις προοπτικές επιπλέον ενίσχυσης των στρατιωτικών δεσμών με περαιτέρω επέκταση των κοινών τους δράσεων.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Ολλανδίας στην Πολυεθνική Άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων «SWIFT RESPONSE 23» , καθώς και την πραγματοποίηση συνεκπαιδεύσεων PASSEX, που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της διαλειτουργικότητας με τις Ελληνικές ΕΔ.
Αναφέρθηκε επίσης στην μακροχρόνια συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των 2 χωρών στο Πεδίο Βολής Κρήτης (NATO Missile Firing Installation – NAMFI), καθώς και στην ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των Στρατιωτικών Ακαδημιών τους, οι οποίες ενισχύουν έτι περαιτέρω τους στρατιωτικούς δεσμούς Ελλάδας – Ολλανδίας.
Τέλος, απηύθυνε πρόσκληση στον Ομόλογό του για την συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας της Ολλανδίας στην διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΗΝΙΟΧΟΣ-24», παρέχοντας μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συνεκπαιδευτούν σε πολύπλοκα και ιδιαίτερα απαιτητικά διακλαδικά σενάρια.
Οι δύο Αρχηγοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο στο Όσλο, στην Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO σε επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων (Military Committee Conference in Chiefs of Defence Session – MCCS).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης