Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας για συνάντηση με Gallant: Συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας στον τομέα αμυντικής έρευνας και τεχνολογίας

Δένδιας για συνάντηση με Gallant: Συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας στον τομέα αμυντικής έρευνας και τεχνολογίας
Στο Ισραήλ ο Ν. Δένδιας
Σχετικά Άρθρα
Για την εμβάθυνση της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης Ελλάδας - Ισραήλ συζήτησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδιας, με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Yoav Gallant.
Ο κ. Δένδιας τόνισε τη δέσμευση της Ελλάδας να «εμπλουτίσει την αμυντική βιομηχανική συνεργασία» με το Ισραήλ, «με κοινό όφελος για τις κοινωνίες και τις οικονομίες των δύο χωρών».
«Θα συνεργαστούμε πολύ στενά με το Ισραήλ στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει «να δημιουργήσει ένα παρεμφερές οικοσύστημα με αυτό του Ισραήλ» με τη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων, του υπουργείου και των εταιρειών.
Όπως είπε, Ελλάδα και Ισραήλ έχουν αναπτύξει «μία στρατηγική σχέση» που βασίζεται στη «φιλία, το κοινό όραμα και τον στόχο για ένα ασφαλές περιβάλλον ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή μας».
«Σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να επανεπιβεβαιώσουμε τον κοινό μας στόχο και την επιθυμία να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε τη στρατηγική αμυντική μας συνεργασία», συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας πως «οι αμυντικοί δεσμοί ανάμεσα στις χώρες μας έχουν ισχυροποιηθεί μέσω κοινών στρατιωτικών ασκήσεων και εκπαιδεύσεων των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και μέσω ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών».
Από την πλευρά του, ο Yoav Gallant έκανε αναφορά «στους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας» ανάμεσα στις δύο χώρες και τόνισε ότι «Ισραήλ και Ελλάδα ενώνουν τα χέρια εξασφαλίζοντας τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή».
«Η αμυντική συνεργασία μας αγγίζει πολλούς τομείς» πρόσθεσε και σημείωσε πως «την αμυντική βιομηχανική συνεργασία μας συνεισφέρουμε όχι μόνο στην ασφάλεια αλλά και στις οικονομίες των δύο χωρών».
Τέλος, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των δύο πιλότων του Καναντέρ που κατέπεσε στην Εύβοια.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Αναφορικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτη κάθε μορφή επιθετικού αναθεωρητισμού.
Ο κ. Δένδιας είπε ότι κατά τη συνάντηση με τον κ. Γκάλαντ συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία Ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα «είναι εναντίον σε κάθε προσπάθεια αλλαγής συνόρων μέσω της χρήσης βίας και λογίζει τον επιθετικό αναθεωρητισμό ως τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας», ενώ επανέλαβε ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει πρωτοβουλίες για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο».
δ8.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης