Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο: Οι εμπειρογνώμονες «δείχνουν» ξεχασμένες βόμβες εκτός αποθήκης - Πιθανές παραλείψεις στην αποθήκευση του υλικού

Εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο: Οι εμπειρογνώμονες «δείχνουν» ξεχασμένες βόμβες εκτός αποθήκης - Πιθανές παραλείψεις στην αποθήκευση του υλικού
Το βασικό σενάριο που διερευνούν οι εμπειρογνώμονες της Αεροπορίας Στρατού «δείχνει» πυρομαχικά εκτός της αποθήκης
Το κύριο σενάριο που εξετάζουν οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς για να εξηγήσουν τις τρομακτικές εκρήξεις στην Νέα Αγχίαλο, «δείχνει» πυρομαχικά που βρίσκονταν εκτός της βασικής αποθήκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης.
Ειδικότερα, και με βάση με τους δύο κρατήρες που δημιουργήθηκαν από τις εκρήξεις, το πιο πιθανό είναι πως πυροδοτήθηκαν βόμβες γενικής χρήσης έξω από την κεντρική αποθήκη του στρατοπέδου, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται πλέον στα F-16.
Πηγές από τον ελληνικό στρατό επεσήμαναν ότι το σχετικό υλικό χρησιμοποιείται για λόγους εκπαίδευσης εξ ου και δεν βρίσκεται εντός της αποθήκης.
Ακόμα κι έτσι όμως, είναι ανοιχτό το ερώτημα για την διαδικασία, την μεθοδολογία και τις συνθήκες απόθέτησης τους, καθώς και για το εάν ακολουθήθηκε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.
Επομένως, το βασικό ερώτημα που διερευνάται είναι το γιατί τα εν λόγω βλήματα βρέθηκαν σε εξωτερικό χώρο υπό τόσο υψηλές θερμοκρασίες και με δεδομένες τις προειδοποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας για πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο ρεπόρτερ της κρατικής τηλεόρασης «αν ήταν χειμερινοί μήνες πιθανόν να μην υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα».
Παράλληλα, περαιτέρω απαντήσεις θα δοθούν από το υλικό της ειδικής κάμερας αλλά και από τα drones που έχουν «σηκωθεί» προκειμένου να δοθεί η πλήρης έκταση της καταστροφής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης