Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γεραπετρίτης (YΠΕΞ): H Ελλάδα θα διαθέσει 2,5 εκατ. ευρώ για στήριξη στην Ουκρανία

Γεραπετρίτης (YΠΕΞ): H Ελλάδα θα διαθέσει 2,5 εκατ. ευρώ για στήριξη στην Ουκρανία
Σε επικοινωνία που είχε με τον Anthony Blinken, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών της ΕΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών δεσμεύτηκε για στήριξη στην Ουκρανία ύψους 2.5 εκατομμυρίων ευρώ
Την δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για στήριξη ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Συνολικό Πακέτο Βοήθειας για την Ουκρανία, επιβεβαίωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.
Ο κ. Γεραπετρίτης είχε επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Anthony Blinken στο πλαίσιο της παρέμβασης του δεύτερου στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εκεί, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είχε την ευκαιρία να αναπτύξει και τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τον πόλεμο στην Ουκρανία, επισημάινοντας πως: «η υπεράσπιση της Ουκρανίας είναι θέμα αρχής»
Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να υπάρχουν αστερίσκοι στην τήρηση θεμελιωδών αρχών, όπως η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών αλλά και αυτές που κατοχυρώνει ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών», ενώ διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα συμβάλλει στην προσπάθεια, παρέχοντας στην Ουκρανία σημαντική αρωγή».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε και επισημοποίησε την δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το ελληνικό κράτος θα διαθέσει βοήθεια ύψους 2.5 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την στήριξη των ουκρανικών δυνάμεων στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης