Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Συνάντηση του Erdogan με τον Tatar στα Κατεχόμενα ανήμερα της επετείου της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Τουρκία: Συνάντηση του Erdogan με τον Tatar στα Κατεχόμενα ανήμερα της επετείου της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
Η σχετική επίσκεψη  συμπίπτει με την 49η επέτειο της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο που οι Τούρκοι αποκαλούν προκλητικά «Επέτειο της Τουρκικής Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο»
Σχετικά Άρθρα
Ο Ερσίν Τατάρ, πρόεδρος του Ψευδοκράτους των τουρκοκύπριων, υποδέχθηκε σήμερα τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα.
Ο Ερντογάν και ο Τατάρ είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις και φυσικά το Κυπριακό.
Μετά τη συνάντηση τους αναμένεται επίσης να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου όπου θα υπογραφούν αρκετές συμφωνίες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Anadolu.
Νωρίτερα, ο Ερντογάν παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου του τερματικού σταθμού και του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου Ercan στα Κατεχόμενα.
Η σχετική επίσκεψη και η τελετή συμπίπτει με την 49η επέτειο της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο μία ημέρα που οι Τούρκοι αποκαλούν προκλητικά «Επέτειο της Τουρκικής Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο».
Μιλώντας στην τελετή, ο Ερντογάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να άρει τους «καθαρά πολιτικούς» περιορισμούς που τίθενται στο Ψευδοκράτος και «στερούνται νομικής βάσης».
«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου να υποστηρίξουμε το ιδανικό δύο ίσων κρατών να ζούμε δίπλα-δίπλα, παρά την κουλτούρα της κυριαρχίας, της έντασης και των συγκρούσεων στο νησί της Κύπρου» δήλωσε ο Ερντογάν, επαναφέροντας τη γνωστή ρητορική των Τούρκων που επιδιώκει να νομιμοποιήσει την παράνομη κατοχή του νησιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης