Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κύπρος - Προκλητικός αναθεωρητισμός Tatar: Το 1974 φέραμε την ειρήνη για Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους

Κύπρος - Προκλητικός αναθεωρητισμός Tatar: Το 1974 φέραμε την ειρήνη για Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους
«Η ειρήνη ήρθε τόσο για τους Ελληνοκύπριους όσο και για τους Τουρκοκύπριους μετά από μια επιχείρηση που ξεκίνησε η Τουρκία το 1974» δήλωσε προκλητικά ο ηγέτης του Ψευδοκράτους Ersin Tatar
«Με την άφιξη Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο το 1974, ήρθε ειρήνη τόσο στους Έλληνες όσο και στους Τούρκους του νησιού, λέει ο Ερσίν Τατάρ, ηγέτης του ψευδοκράτους, σε δήλωση που επικαλείται το Anadolu.
«Η ειρήνη ήρθε τόσο για τους Ελληνοκύπριους όσο και για τους Τουρκοκύπριους μετά από μια επιχείρηση στο νησί της Ανατολικής Μεσογείου που ξεκίνησε η Τουρκία το 1974», εξήγησε ο πρόεδρος της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» όπως αποκαλούν οι Τουρκοκύπριοι το ψευδοκράτος.
«Αν δεν είχε πραγματοποιηθεί αυτή η επιχείρηση, η Κύπρος θα ήταν χειρότερη από την Κρήτη. Θα είχαν αφανίσει όλους τους Τούρκους στο νησί» συνέχισε σε προκλητικούς τόνους ο Tatar αναθεωρώντας την καταγεγραμμένη ιστορία του νησιού.
Επιπλέον υποστήριξε ότι «επί πρώην Προέδρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ελήφθησαν οικονομικά μέτρα για να απωθήσουν τους Τούρκους από το νησί» προσθέτοντας ότι η «Χούντα που κατέλαβε την εξουσία στην Αθήνα το 1967 προσπάθησε να προσαρτήσει την Κύπρο υποστηρίζοντας τρομοκρατικές ομάδες που ήθελαν να την ενώσουν με την Ελλάδα, περικυκλώνοντας έτσι την Τουρκία».
«Εργάζονταν για να μετατρέψουν πλήρως την Κύπρο σε ελληνικό νησί, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα και τους νόμους της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο, για να αλλάξουν τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα προς όφελός τους.» συμπλήρωσε στον προπαγανδιστικό και ανιστόρητο, ουσιαστικά, λόγο του.
«Στις 20 Ιουλίου 1974, η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο διέκοψε όλα αυτά τα σχέδια και τα άφησε άναυδους», κατέληξε ο Πρόεδρος του ψευδοκράτους.
Οι σχετικές δηλώσεις του Tatar έρχονται εν όψει της θλιβερής επετείου της κατάληψης του νησιού από τουρκικές δυνάμεις, της 20ης Ιουλίου, μία μέρα που οι Τουρκοκύπριοι αποκαλούν «Επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης της Κύπρου» - ένας ιστορικός ευφημισμός για μία αιματηρή επιχείρηση.
Μένει να φανεί αν οι δηλώσεις Tatar θα επηρεάσουν την απόπειρα επανεκκίνησης του διαλόγου για το Κυπριακό επί τα χείρω και μάλιστα σε μία συγκυρία κατά την οποία οι ελληνοτουρκικές σχέσεις φαίνεται να περνούν μία φάση σχετικής εξομάλυνσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης