Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Επιβεβαιώθηκε η διμερής συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Dimitar Kovačevski

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Επιβεβαιώθηκε η διμερής συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Dimitar Kovačevski
Η διμερής συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον D. Kovacevski ανακοινώθηκε από την ιστοσελίδα της κυβέρνησης της Β. Μακεδονίας και εν συνεχεία επιβεβαιώθηκε από το ΑΠΕ
Χωρίς σχετική ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά από την ιστοσελίδα της Κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας έγινε γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τον ομόλογό , Πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Dimitar Kovacevski με την είδηση να επιβεβαιώνεται εν συνεχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Προτού ολοκληρωθούν οι κοινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Λετονό ομόλογό του, Κρισιάνις Κάρινς, η επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας ενημερώνει για το πρόγραμμα του Κυρ. Μητσοτάκη στο Vilnius, το οποίο περιλαμβάνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας.
Η γειτονική χώρα δεν ανακοίνωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για την ατζέντα της συνάντησης, για την οποία γνωρίζουμε μόνο ότι θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (10/7).
«Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ,ο πρωθυπουργός Kovacevski έχει προγραμματίσει διμερείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Kaja Kallas και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη» αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ παρακάτω σημειώνεται πως «είναι προγραμματισμένες άτυπες συναντήσεις των υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών, στις οποίες θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Bujar Osmani και Άμυνας Slavjanka Petrovska».
Υπενθυμίζεται ότι πλην του κ. Kovacevski, ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Edi Rama, τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Jakov Milatović, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron, τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan, καθώς και τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Olaf Scholz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης