Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΝΑΤΟ: Συνάντηση Μητσοτάκη - Macron στο περιθώριο της Σύνοδου Κορυφής

ΝΑΤΟ: Συνάντηση Μητσοτάκη - Macron στο περιθώριο της Σύνοδου Κορυφής
Ο Γάλλος πρόεδρος θα μιλήσει επίσης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan
Διμερείς συναντήσεις, αύριο το πρωί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Erdogan και μεθαύριο το πρωί με τον Έλληνο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα έχει ο Γάλλος πρόεδρος Macron, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα το Ελιζέ.
Το ζήτημα της προσχώρησης της Σουηδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, που δεν έχει ακόμα επικυρωθεί από την Τουρκία και την Ουγγαρία, θα βρεθεί στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων που θα έχει αύριο ο Γάλλος πρόεδρος με τον Τούρκο ομόλογό του.
Η γαλλική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει ότι η επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας θα πρέπει να πραγματοποιηθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
Ως προς τα άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, γαλλικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι το Παρίσι τάσσεται υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην Ατλαντική Συμμαχία, σημειώνοντας ωστόσο πως μέχρι την ολοκλήρωση της προσχώρησης, θα πρέπει να συνεχιστεί η στρατιωτική στήριξη προς το Κίεβο.
Θα πρέπει δε ειδικότερα να του δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις, όχι μόνο σε σχέση με την αντιμετώπιση της ρωσικής επίθεσης, αλλά και σε σχέση με την αντιμετώπιση ανάλογων επιθέσεων στο μέλλον. Ως προς το ζήτημα, τέλος, των αμυντικών δαπανών, το Παρίσι αναμένεται να ενημερώσει το ΝΑΤΟ ότι ως το 2030 αυτές θα υπερβούν το 2% του γαλλικού ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης