Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αντιμέτωπος με κρούσματα διαφθοράς στο στράτευμα ο Zelensky

Αντιμέτωπος με κρούσματα διαφθοράς στο στράτευμα ο Zelensky
Συγκροτεί ειδική επιτροπή που θα ελέγχει τους επικεφαλής των στρατολογικών γραφείων μετά από περιστατικά διαφθοράς

Εντολή για τη σύσταση ειδικής επιτροπής που θα ελέγξει τους επικεφαλής όλων των στρατολογικών γραφείων στην Ουκρανία έδωσε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ύστερα από σύσκεψη με το στρατιωτικό επιτελείο του, ο ουκρανός πρόεδρος γνωστοποίησε ότι επικεφαλής της επιτροπής θα είναι ο υφυπουργός Άμυνας Ολεξάντρ Παβλιούκ.
Η απόφαση ελήφθη στον απόηχο αποκαλύψεων σκανδάλου διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής ενός στρατολογικού γραφείου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ukrainska Pravda, η οικογένειά του απέκτησε περιουσία και αυτοκίνητα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στην Ισπανία. Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε πως έχει διατάξει ήδη την αποπομπή του.
«Έδωσα επείγουσα εντολή να συσταθεί επιτροπή η οποία – σε συνεργασία με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και την Εθνική Υπηρεσία για την Πρόληψη της Διαφθοράς – θα ελέγξει όλους τους επικεφαλής των στρατιωτικών γραφείων σε όλες τις περιφέρειες της Ουκρανίας, ώστε να μην ντροπιάζει κανείς τη χώρα μας και τη μνήμη των ηρώων που έπεσαν στο μέτωπο», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ενημέρωσε επίσης ότι συζήτησε με τους επιτελείς του για την κατάσταση στην πρώτη γραμμή των μαχών, τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων και τον ρυθμό παραγωγής της ουκρανικής στρατιωτικής βιομηχανίας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης