Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αυστηρή προειδοποίηση Ρωσίας: Αποτρέψτε μία πυρηνική καταστροφή στη Zaporizhia

Αυστηρή προειδοποίηση Ρωσίας: Αποτρέψτε μία πυρηνική καταστροφή στη Zaporizhia
Μήνυμα των Ρώσων στο Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας για να διασφαλιστεί ότι οι Ουκρανοί δε θα βομβαρδίσουν τη Zaporizhia

Σε επείγον μήνυμά της η Ρωσία προτρέπει την ΔΟΑΕ (Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας) να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία δε θα παίξει με τη ... φωτιά βομβαρδίζοντας τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia.
«Αναμένουμε συγκεκριμένα βήματα από τον ΔΟΑΕ με στόχο την αποτροπή χτυπημάτων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, τόσο στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia όσο και σε παρακείμενα εδάφη καθώς και κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής», δήλωσε σε αυστηρό τόνο ο Alexey Likhachev, διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Rosatom.
Ο Likhachev προχώρησε στις σχετικές δηλώσεις μετά την συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΔΟΑΕ Rafael Grossi στη ρωσική πόλη Καλίνινγκραντ.
Αυτή την εβδομάδα, ο ΔΟΑΕ ανακοίνωσε ότι ο πυρηνικός σταθμός «καταπολεμά… προκλήσεις που σχετίζονται με το νερό» μετά την καταστροφή του κοντινού φράγματος Nova Kakhovka.
Υπενθυμίζεται ότι η στρατιωτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή είχε γίνει ολοένα και πιο τεταμένη καθώς το Κίεβο ξεκίνησε στρατιωτικές κινήσεις προς την κατεύθυνση της λεγόμενης «αντεπίθεσης» της Ουκρανίας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης