Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διακρατική άσκηση «Adrion 23» - Συμμετείχαν Ναυτικές Μονάδες από Αλβανία, Ιταλία και Κροατία

Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διακρατική άσκηση «Adrion 23» - Συμμετείχαν Ναυτικές Μονάδες από Αλβανία, Ιταλία και Κροατία
Διοργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας
Στην διακρατική Άσκηση τύπου LIVEX- CAX (Live Exercise – Computer Assisted Exercise) με την ονομασία «ADRION 23» που διοργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας και πραγματοποιήθηκε στις 13-16/6 στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου του Τάραντα, στην Ιταλία, συμμετείχαν οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ).
Πρόκειται για ακόμα διεθνής συνεργασία των ΕΔ στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ και στην βάση υλοποίησης της «Πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου (ΠΑΙ)» που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, συμβάλλοντας στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και στην βελτίωση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών ναυτικών δυνάμεων των Χωρών της ΠΑΙ.
Ειδικότερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην «ADRION 23» με το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, με προσωπικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άσκησης επί της Ιταλικής Φρεγάτας ITS GREKALE F-541, καθώς και με Κινητή Ομάδα Εκπαίδευση (ΚΟΕ) του ΚΕΝΑΠ/NMIOTC (Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής/NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre).
Συμμετείχαν επίσης Ναυτικές Μονάδες από την Αλβανία, την Ιταλία και την Κροατία, καθώς και προσωπικό από το Μαυροβούνιο και την Σλοβενία.
ad1_1.JPG

Η Άσκηση

Κατά την διάρκεια της Άσκησης εκτελέστηκαν σύνθετα επιχειρησιακά αντικείμενα, όπως παρακάτω:
•Ναυτικοί Προχωρητικοί Ελιγμοί.
•Επιχειρήσεις Θαλάσσιας Απαγόρευσης (Maritime Interdiction Operations – MIO).
•Επιχειρησιακή εκπαίδευση στην νηοψία.
•Σύνθεση και ανταλλαγή τακτικής εικόνας, καθώς και αντικείμενα επικοινωνιών.
•Γυμνάσια Ανεφοδιασμού εν πλώ.
•Γυμνάσια πυρών επιφανείας.
•Νηοψία (Visit Board Search and Seizure – VBSS).
•Έρευνα και διάσωση (Search and Rescue Exercise – SAREX).
•Προστασία Δυνάμεων (Force Protection – FP).
ad3_1.JPG
Τέλος, την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 έλαβε χώρα η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV Day) της Άσκησης επί της Ιταλικής Φρεγάτας ITS GREKALE F-541 στο λιμάνι του Τάραντα, την οποία παρακολούθησε ο Αρχιεπιστολέας του Αρχηγείου Στόλου Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Αγγουράς ΠΝ. Κατά την διάρκειά της, οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για την διεξαγωγή της Άσκησης και περιηγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου Επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης