Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος με εμβέλεια πτήσης 1.000 χιλιομέτρων ανέπτυξε η Ουκρανία

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος με εμβέλεια πτήσης 1.000 χιλιομέτρων ανέπτυξε η Ουκρανία
Ασάφεια σχετικά με τις δυνατότητες και τη χρήση του, δεν ανακοινώθηκε έαν έχει δοκιμαστεί

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί με επιτυχία ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος δικής της κατασκευής με εμβέλεια πτήσης 1.000 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε σήμερα ο κρατικός κατασκευαστής όπλων Ukroboronprom.
Η εκπρόσωπος της Ukroboronprom Ναταλία Σαντ ανάρτησε στο Facebook μια σέλφι με τον στρατηγό Βαλέρι Ζαλούζνι να χαμογελάει, τον Μίκολα Ολεστσούκ, διοικητή της αεροπορίας και τον Γιούρι Χούσεφ, επικεφαλής της Ukroboronprom.
Η ίδια αναφέρει ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε "μετά από μια επιτυχή χρήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους με εμβέλεια πτήσης 1.000 χιλιομέτρων".
Ωστόσο η Σαντ δεν παρουσίασε άλλες λεπτομέρειες, ούτε ανέφερε εάν η χρήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους σημαίνει ότι έχει δοκιμασθεί ή αναπτυχθεί στη σύρραξη.
Ο ουκρανικός στρατός, η κυβέρνηση και ιδιωτικές εταιρείες εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα οπλοστάσιο με χαμηλού κόστους και εύκολα από απόψεως κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία ελπίζουν ότι θα φέρουν τα πάνω κάτω στον πόλεμο κατά της Ρωσίας. Ήδη όμως παράγουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για αναγνώριση και για επιθέσεις.
Το φθινόπωρο του 2022 η Ukroboronprom είχε ανακοινώσει ότι ολοκληρώνει τις εργασίες κατασκευής ενός νέου μη επανδρωμένου αεροσκάφους με εμβέλεια πτήσης τα 1.000 χιλιόμετρα που θα φέρει εκρηκτικά βάρους 75 κιλών.
Σήμερα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε νόμο για την απαλλαγή των εγχώριας παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τους τελωνειακούς δασμούς και τον φόρο προστιθέμενης αξίας, έγραψε ο βουλευτής Γιαροσλάβ Ζελέζνιακ στο Telegram.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης