Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΓΕΕΘΑ: Υπογραφή «Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας» για το 2023 – Τι περιλαμβάνει

ΓΕΕΘΑ: Υπογραφή «Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας» για το 2023 – Τι περιλαμβάνει
Το ΚΣΔ 2023 εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων
«Κοινό Σχέδιο Δράσης (ΚΣΔ) Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας» για το έτος 2023 υπεγράφη στη Λευκωσία από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχο Β. Τσάμη, τον Διευθυντή των Διευθύνσεων Τεθωρακισμένων και Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας Brigadier General Khalil Suleiman Abed Rabbo Talas και τον Διευθυντή του Δ΄ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου Συνταγματάρχη (ΠΒ) Αλκ. Αλκιβιάδη.
Πρόκειται για το πρώτο Κοινό Σχέδιο που υπογράφεται στο εν λόγω τριμερές σχήμα.
Με την υπογραφή του Σχεδίου Δράσης στις 30/5 εμβαθύνεται περαιτέρω η ήδη στενή στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών στο πλαίσιο του αμυντικού τους συντονισμού και ενισχύεται η κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων με σκοπό την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Το ΚΣΔ 2023 εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων και στο πλαίσιο δράσεων που συμφωνήθηκαν κατά τις συνομιλίες που είχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Ομολόγό του Chairman of the Joint Chiefs of Staff (CJCS) Jordan Armed Forces (JAF) Major General Yousef Ahmed Al-Hnaity, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ιορδανία και παρουσία του στην 13η Special Operations Forces Exhibition (SOFEX-22) την 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2022.

Τι περιλαμβάνει

Το ΚΣΔ 2023 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
-Συνεκπαιδεύσεις Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.
-Συνεργασία σε επιχειρησιακές δραστηριότητες Ηλεκτρονικού Πολέμου.
-Επιτελικές συναντήσεις και συνομιλίες σε αντικείμενα πυρόσβεσης, αεροδιακομιδών, και σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης