Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Scholz για Κυπριακό: Η Γερμανία τάσσεται υπέρ της διζωνικής ομοσπονδίας – Βάση για λύση οι αποφάσεις του ΟΗΕ

Scholz για Κυπριακό:  Η Γερμανία τάσσεται υπέρ της διζωνικής ομοσπονδίας – Βάση για λύση οι αποφάσεις του ΟΗΕ
«H Γερμανία εξακολουθεί να στηρίζει τη λύση διζωνικής ομοσπονδίας και με εκπροσώπηση των δύο κοινοτήτων στην ηγεσία», τόνισε ο Olaf Scholz
Τη θέση της Γερμανίας υπέρ μιας λύσης στο πολιτικό ζήτημα της Κύπρου με «διζωνική ομοσπονδία και εκπροσώπηση των δύο κοινοτήτων στην ηγεσία του κράτους», στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, επανέλαβε ο καγκελάριος Olaf Scholz τονίζοντας την προθυμία της κυβέρνησής του να συμβάλει στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.
«H Γερμανία εξακολουθεί να στηρίζει τη λύση διζωνικής ομοσπονδίας και με εκπροσώπηση των δύο κοινοτήτων στην ηγεσία.
Η βάση για αυτό είναι οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.
Η στάσιμη διαπραγματευτική διαδικασία να πάρει επιτέλους νέα ώθηση, αυτό βέβαια απαιτεί πολιτικό θάρρος από όλους τους συμμετέχοντες και, όπως ξέρω, υπάρχει η διάθεση να κάνουμε κάτι, μιλήσαμε για αυτό εκτενώς. Θέλουμε να βοηθήσουμε.
Η Γερμανία είναι πρόθυμη να συμβάλει προκειμένου να δημιουργηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη και είμαστε πρόθυμοι - αν αυτό είναι επιθυμητό - να στηρίξουμε την διαπραγματευτική διαδικασία», δήλωσε ο Scholz κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης