Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης «στηρίζουν θερμά» την εκπαίδευση Ουκρανών στα F-16

Οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης «στηρίζουν θερμά» την εκπαίδευση Ουκρανών στα F-16
Η Ουκρανία ελπίζει να λάβει έως και 50 F-16
Σχετικά Άρθρα
Οι υπουργοί Άμυνας από τις βόρειες χώρες της Ευρώπης επέδειξαν «μεγάλη υποστήριξη» κατά τη συνάντησή τους στην Πολωνία, στο θέμα της εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων στα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, δήλωσε σήμερα 22/5 ο Δανός υπουργός Άμυνας Τρoλς Λουντ Πούλσεν.
Σε tweet, ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι η Δανία είναι έτοιμη να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο.
Η Ουκρανία ελπίζει να λάβει έως και 50 F-16 από τους δυτικούς συμμάχους της για την προστασία του εναέριου χώρου της.
Από την πλευρά της η Ρωσία τονίζει ότι η παράδοση των F-16 στην Ουκρανία θα ήγειρε ζήτημα εμπλοκής του NATO στην ένοπλη σύρραξη.
O πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, ανέφερε μέσω Telegram ότι «δεν υπάρχουν υποδομές για να επιχειρήσουν F-16 στην Ουκρανία, ούτε ο απαιτούμενος αριθμός πιλότων και συντηρητών. Τι θα συνέβαινε εάν τα αμερικανικά μαχητικά απογειώνονταν από αεροπορικές βάσεις του NATO, και στα χειριστήρια βρίσκονταν ξένοι ‘εθελοντές’;».
Την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τάχθηκε υπέρ της έναρξης προγραμμάτων εκπαίδευσης Ουκρανών χειριστών και τεχνικών για τα μαχητικά του τύπου. Ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε πως τα αεροσκάφη αυτά δεν θα επιχειρήσουν στον εναέριο χώρο της Ρωσίας και δεν θα χτυπούσαν στόχους στη Ρωσία.
Ο Αντόνοφ διεμήνυσε πως οποιοδήποτε πλήγμα από τέτοια μαχητικά εναντίον της Κριμαίας θα εκληφθεί στη Μόσχα ως επίθεση εναντίον ρωσικού εδάφους

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης