Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Άκρως προκλητικός χάρτης στη Le Monde: Ελληνικά νησιά ψήφισαν... Kilicdaroglu - Διαμαρτυρία της Αθήνας

Άκρως προκλητικός χάρτης στη Le Monde: Ελληνικά νησιά ψήφισαν... Kilicdaroglu - Διαμαρτυρία της Αθήνας
Η Le Monde δημοσίευσε χάρτη όπου ελληνικά νησιά περιλαμβάνονταν στην… τουρκική επικράτεια - Απεσύρθη το δημοσίευμα μετά τη διαμαρτυρία της Αθήνας
Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε ο χάρτης από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu που αναπαρήγαγε η γαλλική εφημερίδα Le Monde, σχετικά με τις τουρκικές εκλογές. Κι αυτό διότι στον εν λόγω χάρτη φαινόταν πως πολλά νησιά του Αιγαίου (όπως η Ρόδος, η Σύμη, Κως, η Λέρος, η Χίος και η Ικαρία) περιλαμβάνονταν στην τουρκική επικράτεια και μάλιστα ψήφισαν τον Kemal Kilicdaroglu.
Monde.jpg
Κατόπιν σχετικών οδηγιών, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία, Δημήτριος Ζεβελάκης, απέστειλε επιστολή στη γαλλική εφημερίδα, Le Monde, στην οποία επεσήμανε τη λανθασμένη πρακτική αναδημοσίευσης χάρτη.
Επιπλέον, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο πρέσβης ζήτησε την άμεση διαγραφή του χάρτη και την αποφυγή αναπαραγωγής του από την αγγλόφωνη και γαλλόφωνη ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, προς αποκατάσταση της ορθότητας και ακρίβειας των πληροφοριών που δημοσιοποιούνται, καθώς και προς αποφυγή πρόκλησης σύγχυσης στο αναγνωστικό κοινό.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εφημερίδα Le Monde έχει ήδη διαγράψει τον συγκεκριμένο χάρτη από τον ιστότοπό της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης