Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σύλληψη Μπελέρη: Η απάντηση της Αλβανίδας ΥΠΕΞ στην Ελλάδα - «Να περιμένετε να βγουν τα στοιχεία»

Σύλληψη Μπελέρη: Η απάντηση της Αλβανίδας ΥΠΕΞ στην Ελλάδα - «Να περιμένετε να βγουν τα στοιχεία»
Η αλβανίδα ΥΠΕΞ έγραψε: Ζητάμε με σεβασμό από τους Έλληνες φίλους μας στην Αθήνα
Αιχμές για την έντονη αντίδραση της Ελλάδας στην είδηση της σύλληψης του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, άφησε η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας.
Σε σειρά αναρτήσεών της στο twitter, η Τσάτσκα κάνει λόγο για πιέσεις και διχαστικά μηνύματα. "Η εξαγορά των ψήφων είναι ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα για τη νομοθεσία μας και τα όργανα επιβολής του νόμου δίνουν προτεραιότητα στην καταπολέμηση της κατά τη διάρκεια των εκλογών. Αυτό ισχύει για όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας της Αλβανίας, συμπεριλαμβανομένων και των αδελφών από την ελληνική μειονότητα που συμμετέχουν στις εκλογές", έγραψε η Αλβανίδα υπουργός.
Και συνέχισε: "Η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ενός πολίτη της Αλβανίας που διαγωνίζεται για να εκλεγεί από τους συμπολίτες του, δεν χρήζει καμίας ειδικής μεταχείρισης.
Είναι ίσος ενώπιον του νόμου όπως όλοι. Είναι στο χέρι των εισαγγελέων και των δικαστών να ασχοληθούν με αυτή την υπόθεση σύμφωνα με τα στοιχεία".
Καταλήγοντας, έγραψε: "Ζητάμε με σεβασμό από τους Έλληνες φίλους μας στην Αθήνα να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα με υπομονή, επιτρέποντας στην αλβανική δικαιοσύνη να κάνει το έργο της χωρίς εξωτερικές πιέσεις και διχαστικά μηνύματα. Είναι πολύ καλό που ενημερώνονται οι Βρυξέλλες, αλλά πρέπει να περιμένουμε να βγουν τα στοιχεία".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης