Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ για Τουρκία: Ευχόμαστε ανεπηρέαστες και δίκαιες εκλογές – Δεν θα επηρεαστούν οι σχέσεις μας

ΗΠΑ για Τουρκία: Ευχόμαστε ανεπηρέαστες και δίκαιες εκλογές – Δεν θα επηρεαστούν οι σχέσεις μας
Σχόλιο των ΗΠΑ για τις τουρκικές εκλογές
Σχετικά Άρθρα
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με την Τουρκία και να εμβαθύνει τις διμερείς σχέσεις ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση εκλεγεί στις 14 Μαΐου 2023, ξεκαθάρισε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης ενημέρωσης Τύπου στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ πώς θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα των εκλογών τις τουρκικές και αμερικανικές σχέσεις, ο Βεντάντ Πατέλ, ο κύριος αναπληρωτής εκπρόσωπος, είπε: "Δεν θα επηρεάσουν".
"Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με οποιαδήποτε κυβέρνηση επιλεγεί από τον τουρκικό λαό και θα [συνεχίσουμε] να εμβαθύνουμε αυτές τις σχέσεις, να εργαστούμε σε διάφορους τομείς συνεργασίας και κοινές προτεραιότητες. Η Τουρκία είναι, φυσικά, ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και έχει διαδραματίσει αναπόσπαστο ρόλο σε μια σειρά ζητημάτων που είναι σημαντικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες", είπε, υπενθυμίζοντας τον ρόλο που διαδραμάτισε η Τουρκία στην υπογραφή της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ και η οποία επέτρεψε την εξαγωγή εκατομμυρίων τόνων σιτηρών, συναφών τροφίμων και λιπασμάτων από τρία λιμάνια της Ουκρανίας, βοηθώντας στη μείωση των παγκόσμιων τιμών των τροφίμων από υψηλά επίπεδα ρεκόρ.
Ο Πατέλ κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν επιλέγουν πλευρά στις εκλογές και ότι η μόνη ελπίδα της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να διεξαχθούν ανεπηρέαστες και δίκαιες εκλογές με τις ρίζες τους στη δημοκρατική διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης