Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος - DEFEA 2023: Aπόδειξη των σημαντικών δυνατοτήτων μας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας

Παναγιωτόπουλος - DEFEA 2023: Aπόδειξη των σημαντικών δυνατοτήτων μας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Η DEFEA αποτελεί μια σημαντική πλατφόρμα για διεθνείς επαφές, βιομηχανική συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της Άμυνας και της Ασφάλειας, τόνισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος
Σχετικά Άρθρα
«Πάντα δήλωνα ότι μια ισχυρή Ελλάδα απαιτεί απαραιτήτως ικανές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μια ανταγωνιστική αμυντική και εξωστρεφή βιομηχανία. Για το σκοπό αυτό, υλοποιήσαμε και θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε ένα σχέδιο που στηρίζει την εγχώρια παραγωγή από το στάδιο της έρευνας και ανάπτυξης μέχρι τη διασύνδεση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με τη διεθνή αγορά», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας «DEFEA 2023».
Η DEFEA διεξάγεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα και σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, αποτελεί μια σημαντική πλατφόρμα για διεθνείς επαφές, βιομηχανική συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της Άμυνας και της Ασφάλειας.
«Συμμετέχοντες από πολλές χώρες στην έκθεση θα παρουσιάσουν τις πιο σύγχρονες εξελίξεις της παγκόσμιας αγοράς στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η ανάπτυξη αμυντικών συστημάτων αποτελεί κινητήρια δύναμη τόσο για τεχνολογική πρόοδο, όσο και οικονομική ανάπτυξη» υπογράμμισε και αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας «στην υποστήριξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως «η σχέση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και των κατασκευαστών αμυντικού υλικού είναι σχέση δομική. Στηρίζεται σε πνεύμα σεβασμού, συνεργασίας και πάνω απ’ όλα διαφάνειας, με αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές. Το ζητούμενο είναι να προκύψει συνέχεια με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς».
Μετά τα εγκαίνια, όπου παρόντες ήταν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κ. Φραγκογιάννης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κ. Φλώρος, οι αρχηγοί ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Θ. Μπουρολιάς, ΓΕΣ, αντιστράτηγος ‘Αγγ. Χουδελούδης και ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ι. Δρυμούσης ΠΝ, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε περίπτερα στην έκθεση.
Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Μ. Γιωργάλλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ιταλίας, Guido Crosetto και η υπουργός Άμυνας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Slavjanka Petrovska.
Σημειώνεται ότι στη 2η διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης άμυνας και ασφάλειας DEFEA - Defence Exhibition Athens (9 -11 Μαΐου 2023), οι κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες παρουσιάζουν αμυντικά συστήματα εδάφους, θαλάσσης, αέρα και εθνικής ασφάλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης