Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Καλλιθέα: Ο Ρώσος πρέσβης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη

Καλλιθέα: Ο Ρώσος πρέσβης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη
«Ο Ρώσος Πρέσβης στην Ελλάδα A.M. Μασλόφ και ο Ακόλουθος Άμυνας Υποστράτηγος A.Σ. Πρικχόντκο κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο των Σοβιετικών Στρατιωτών που πέθαναν για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδας στην περιοχή της Αθήνας της Καλλιθέας 1941 – 1944»

Στεφάνι στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα κατέθεσε την Τρίτη  ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέι Μασλόφ, όπως αναφέρει στο Twitter η ρωσική πρεσβεία. 
«Την Ημέρα της Νίκης, 9 Μαΐου 2023, ο Ρώσος Πρέσβης στην Ελλάδα A.M. Μασλόφ και ο Ακόλουθος Άμυνας Υποστράτηγος A.Σ. Πρικχόντκο κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο των Σοβιετικών Στρατιωτών που πέθαναν για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδας στην περιοχή της Αθήνας της Καλλιθέας 1941 – 1944» αναφέρει χαρακτηριστικά η ρωσική πρεσβεία στο tweet. 

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο του 2005. Αφορά Σοβιετικούς στρατιώτες που είχαν αιχμαλωτιστεί κατά τη ναζιστική επιχείρηση Μπαρμπαρόσα στη Σοβιετική Ένωση και είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα αλλά δραπέτευσαν και εντάχθηκαν στον ΕΛΑΣ. Οι Σοβιετικοί τελικά συνελήφθησαν μαζί με ΕΛΑσίτες και πολίτες στην Αγία Ελεούσα και εκτελέστηκαν. 

www.bankingnews.gr 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης