Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οργή Erdogan για Economist: Δεν θα επιτρέψουμε να κουνάνε το δάχτυλο τα εξώφυλλα των περιοδικών

Οργή Erdogan για Economist: Δεν θα επιτρέψουμε να κουνάνε το δάχτυλο τα εξώφυλλα των περιοδικών
Οργισμένη απάντηση από τον Erdogan για το δημοσίευμα του Economist
Σχετικά Άρθρα
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο «στρατόπεδο» του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, το πρωτοσέλιδο του Economist, που αποθεώνει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Kemal Kilicdaroglu. Μάλιστα το βρετανικό περιοδικό είχε αφιερώσει και το εξώφυλλό του στο θέμα. Ο τίτλος ήταν: «Οι πιο σημαντικές εκλογές του 2023», ενώ εκεί τονιζόταν: «Πρέπει να φύγει, σώστε την δημοκρατία», ενώ καλούσε τους πολίτες της Τουρκίας να πάνε να ψηφίσουν.
Με αφορμή αυτό, ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σε μια οργισμένη δήλωση: «Δεν θα επιτρέψουμε να κατευθύνεται η εσωτερική μας πολιτική και να κουνάνε το δάχτυλο στην εθνική βούληση τα εξώφυλλα των περιοδικών, που αποτελούν τον επιχειρησιακό μηχανισμό των παγκόσμιων δυνάμεων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά ο Erdogan σε ανάρτηση του στο twitter.

Σφοδρά πυρά, γενικεύοντας την επίθεση και κατά άλλων Μέσων της Δύσης, εξαπέλυσε και ο Fahrettin Altun, διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.
«Λυπούμαστε για την παθολογική αντίθεση των δυτικών ΜΜΕ στην Τουρκία και την εχθρότητα προς τον Ερντογάν πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου και παρακολουθούμε με έκπληξη τα δημοσιεύματα που στοχεύουν στη βούληση του έθνους μας» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στο twitter για να καταλήγει επισημαίνοντας: «Εάν υπάρχουν εκείνοι που ονειρεύονται να σταματήσουν την άνοδο της Τουρκίας, τους συμβουλεύουμε να εγκαταλείψουν αυτό το όνειρο. Αυτό το αγαπημένο έθνος δεν ικανοποίησε τους εχθρούς της Τουρκίας και δεν θα το κάνει!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης