Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar: Ας γίνει το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και ειρήνης

Akar: Ας γίνει το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και ειρήνης
Να γίνει το Αιγαίο «θάλασσα ειρήνης και φιλίας» ευχήθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και υποψήφιος βουλευτής Καισάριας, Akar αφήνοντας ξανά στην άκρη την «επιθετική» ρητορική ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου και τείνοντας χείρα φιλίας προς την Ελλάδα
Νέα «επίθεση φιλίας» προς τη χώρα μας έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Akar ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους εγκατέλειψε τη σκληρή ρητορική και έτεινε χείρα φιλίας προς την Ελλάδα.
Να γίνει το Αιγαίο «θάλασσα ειρήνης και φιλίας» ευχήθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και υποψήφιος βουλευτής Καισάριας, Akar αφήνοντας ξανά στην άκρη την «επιθετική» ρητορική ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου και τείνοντας χείρα φιλίας προς την Ελλάδα,
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Miliyet, ο Akar μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Καισάρεια αφού μίλησε για το καθήκον και στη σημασία του έργου τους και μάλιστα αναφέρθηκε και στην κάλυψη των εθνικών θεμάτων της χώρας του, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να βλέπουμε το γεγονός αντικειμενικά και να μην εγκαταλείπουμε τις αξίες μας».
Ακόμα έκανε νέα «επίθεση» φιλίας στη χώρα μας προτείνοντας μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων που υπάρχουν στο Αιγαίο.
«Πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα συνοριακό ζήτημα. Βγήκε μια φωτογραφία, κυκλοφόρησε ένα βίντεο. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα, ωστόσο προκαλείται κρίση και αναπτύσσονται διάφορες ειδήσεις. Υπό αυτή την έννοια, τα καθήκοντα των μελών του Τύπου είναι σημαντικά», είπε αρχικά ο Akar.
Στη συνέχεια επεσήμανε πως «προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας με την Ελλάδα στο πλαίσιο του νόμου. Είμαστε πολύ ειλικρινείς και πολύ σοβαροί σε αυτό, είμαστε πρόθυμοι. Προσπαθούμε να το πετύχουμε».
«Ας είναι το Αιγαίο η «θάλασσα της φιλίας και της ειρήνης». Ας μοιραστούν δίκαια τα πλούτη. Αυτό είναι το κύριο θέμα, ενώ υπάρχει και κάποια παραπληροφόρηση. Δεν θυμάμαι ακριβώς, πριν από 3-5 χρόνια νομίζω, προβλήθηκε ένα βίντεο στην ελληνική τηλεόραση, όπου φαίνονται τα στρατεύματά μας να κάνουν δήθεν αποβάσεις στα νησιά», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.r 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης