Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ελλάδα τοποθετεί το σύστημα παρακολούθησης (VTS) στο Βόρειο Αιγαίο κατά των τουρκικών προκλήσεων

Η Ελλάδα τοποθετεί το σύστημα παρακολούθησης (VTS) στο Βόρειο Αιγαίο κατά των τουρκικών προκλήσεων
Το σύστημα, το οποίο θα λειτουργεί από την ελληνική ακτοφυλακή για την ασφαλή ναυσιπλοΐα και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και θα μεταφέρει τα δεδομένα που λαμβάνονται στο κεντρικό σύστημα διαχείρισης της Αθήνας
Η χώρα μας αποφάσισε να τοποθετήσει ένα υπερσύγχρονο σύστημα επιτήρησης και παρακολούθησης για τον έλεγχο της θαλάσσιας κυκλοφορίας στο Βόρειο Αιγαίο.
Με το σύστημα αυτό θα εντοπίζονται τα τουρκικά μαϊμού αλιευτικά σκάφη.
Οι Τούρκοι επιστρατεύουν μικρά ή μεσαία UAVs, όπως είναι η σωστότερη ονομασία για τους «ιπτάμενους κατασκόπους», τα μεταφέρουν με τα ψαράδικα και με «βάση» τα διεθνή χωρικά ύδατα τα ρίχνουν στη μάχη του Αιγαίου.
Οι ίδιοι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατευθύνονται σε περιοχές όπου μπορούν να φωτογραφίζουν κινήσεις στα νησιά, καταγράφουν σημεία που τους ενδιαφέρουν στρατιωτικά και γενικώς επιχειρούν να αναδείξουν μια κυριαρχία στο Αιγαίο.

Συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου σε συνδυασμό με συστήματα επιτήρησης και ραντάρ επιφανείας

Για τον λόγο αυτόν μετά την επέκταση του Φράχτη στον Έβρο, που θα υλοποιηθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια, αποφασίστηκε η ίδρυση σταθμών επιτήρησης σε τρεις περιφέρειες, μαζί με την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων επιτήρησης και παρακολούθησης της θαλάσσιας κυκλοφορίας στο Βόρειο Αιγαίο.
Το πρώτο από αυτά τα συστήματα επιτήρησης και παρακολούθησης θα βρίσκεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το δεύτερο στο τρίγωνο Μαρώνειας-Ίσμαρου της επαρχίας Ροδόπης και το τρίτο στην Σαμοθράκη.
Από την νήσο Σαμοθράκη, οι ελληνικές αρχές θα καταγράφουν τα πάντα από τα τουρκικά παράλια, όπως τουρκικές κινήσεις πλοίων, ταχέων σκαφών, και πλοιάρια με παράνομους μετανάστες.
Το σύστημα, το οποίο θα λειτουργεί από την ελληνική ακτοφυλακή για την ασφαλή ναυσιπλοΐα και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και θα μεταφέρει τα δεδομένα που λαμβάνονται στο κεντρικό σύστημα διαχείρισης της Αθήνας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης