Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ημερίδα Κυβερνοασφάλειας στην Λευκωσία: Μια επίκαιρη πρωτοβουλία για την ενημέρωση και την πρόληψη από την εταιρεία ΑΩΖ

Ημερίδα Κυβερνοασφάλειας στην Λευκωσία: Μια επίκαιρη πρωτοβουλία για την ενημέρωση και την πρόληψη από την εταιρεία ΑΩΖ
Aφορμή για την διοργάνωση της ημερίδας από τον κ. Γεωργίου, υπήρξε το νέο ασταθές περιβάλλον που δημιουργούν οι ηλεκτρονικές επιθέσεις (hacking)
Μία σημαντική ευκαιρία να ενημερωθούν για τα σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής κατά των κυβερνοεπιθέσεων, θα έχουν όσοι ενδιαφερόμενοι από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα παρακολουθήσουν δια ζώσης ή διαδικτυακά την ημερίδα «Συστήματα Κυβερνοασφάλειας και Ανάπτυξη Σύγχρονων Εφαρμογών Πληροφορικής» που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ. στην Λευκωσία (Hotel Hilton Nicosia).
Διοργανωτής της ημερίδας είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου AAnG GROUP, Ανδρέας Αν. Γεωργίου, που δραστηριοποιείται επιτυχώς στο χώρο της Κυβερνοασφάλειας, αντιπροσωπεύοντας μέσω της εταιρείας του Ομίλου, ΑΩΖ, για Ελλάδα και Κύπρο, δύο παγκοσμίως κορυφαία συστήματα κυβερνοασφάλειας των αμερικανικών εταιρειών Α10 Νetworks και Stellar Cyber.
Στην ημερίδα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς για τα σύγχρονα ηλεκτρονικά και επιχειρησιακά εργαλεία στο πεδίο της Κυβερνοασφάλειας που αναπτύσσουν οι δύο αμερικάνικες εταιρείες-κολοσσοί αλλά και να ακούσει τους εκπροσώπους τους, τον Alexandru Enache (Regional Sales Manager Central East Europe & Africa της αμερικανικής εταιρείας Α10 Νetworks) και τον Michael Nystrom (System Engineer της αμερικάνικής εταιρείας Stellar Cyber, να αναλύουν τις δυνατότητες των εταιρειών τους στο ολοένα και πιο απαιτητικό και επικίνδυνο ψηφιακό περιβάλλον.
Aφορμή για την διοργάνωση της ημερίδας από τον κ. Γεωργίου, υπήρξε το νέο ασταθές περιβάλλον που δημιουργούν οι ηλεκτρονικές επιθέσεις (hacking) σε φορείς και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ασφαλώς, το κλίμα ανασφάλειας βαραίνουν και οι πρόσφατες δυσάρεστες εξελίξεις στην Κύπρο με μαζικές κυβερνοεπιθέσεις σε εμβληματικές δημόσιες υπηρεσίες όπως π.χ το Κτηματολόγιο και το Πανεπιστήμιο Κύπρου αλλά και σε ιδιωτικές εταιρείες μεγάλου κύρους και αναγνωρισιμότητας.
Αποτελεί, πλέον, κοινό νου ότι οι συστηματικές κυβερνοεπιθέσεις δεν αντιμετωπίζονται με τα συμβατικά πληροφοριακά εργαλεία. Τα ψηφιακά περιβάλλοντα οργανισμών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα χρειάζονται «έξυπνα» εργαλεία από εταιρείες υψηλής ειδίκευσης, που διαχειρίζονται και αναπτύσσουν τεχνολογίες αιχμής, δαπανώντας μεγάλα κονδύλια στα τμήματα της έρευνας κα ανάπτυξης. Εκεί που παράγεται η καινοτομία. Και αυτό διότι το hacking αποτελεί μία εξελισσόμενη μάστιγα που εξοπλίζεται με νέα «όπλα», ικανά να «γονατίσουν» ακόμα και πολυεθνικές εταιρείες-κολοσσούς.
Κυρίως, όμως, χρειάζεται πρόληψη, ενημέρωση και έγκαιρη δράση από τις εταιρείες, τις οποίες προσφέρει εμπεριστατωμένα η ημερίδα «Συστήματα Κυβερνοασφάλειας και Ανάπτυξη Σύγχρονων Εφαρμογών Πληροφορικής» που διοργανώνει ο κ. Ανδρέας Γεωργίου και η εταιρεία του Ομίλου του, ΑΩΖ.
Για όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει διαδικτυακά την ημερίδα, μπορεί να συνδεθεί μέσω του link:


Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης