Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu: Υπάρχουν πολλά προβλήματα με την Ελλάδα, που δεν μπορούμε να επιλύσουμε

Cavusoglu: Υπάρχουν πολλά προβλήματα με την Ελλάδα, που δεν μπορούμε να επιλύσουμε
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε ειδική αναφορά στο Κυπριακό
Σχετικά Άρθρα
Αν και έκανε λόγο για θετικό κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Mevlut Cavusoglu, υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, που δεν μπορούν να επιλυθούν.
«Πετύχαμε ένα θετικό κλίμα με την Ελλάδα. Για να είναι μόνιμη η θετική ατμόσφαιρα, θα πρέπει να αποφεύγονται βήματα που αυξάνουν την ένταση. Υπάρχουν προβλήματα πολλών ετών που δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, να συμβιβάσουμε ή να επιλύσουμε. Θα πρέπει να υπάρχει ένα ειλικρινές περιβάλλον εργασίας για την επίλυσή τους. Αυτές οι διαβουλεύσεις θα πρέπει τώρα να είναι προσανατολισμένες στα αποτελέσματα», ανέφερε μιλώντας στη τουρκική εφημερίδα, Milliyet.

Το Κυπριακό

«Τα προβλήματα εντοπίστηκαν. Είναι απαραίτητο να εργαστούμε για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Το άλλο θέμα βέβαια είναι το Κυπριακό. Είναι πάντα αιτία έντασης τόσο η έλλειψη της δίκαιης κατανομής του πλούτου των υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο, η έλλειψη της δίκαιης κατανομής των εσόδων αυτού του πλούτου, όσο και οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εκεί κατά καιρούς αλλά και η παραχώρηση αδειών ερευνών όπως και η αποτυχία εύρεσης μόνιμης λύσης στην Κύπρο», συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Τα αμερικανικά F-16

Όσον αφορά τα αμερικανικά F-16, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η λύση είναι να «παρακαμφθεί το Κογκρέσο», το οποίο δεν ανάβει το πράσινο φως για το όλο θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης