Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πολεμικά παιχνίδια του ΝΑΤΟ σε απόσταση αναπνοής από το μέτωπο της Ουκρανίας – Σοβαρή εμπλοκή Ελλάδας

Πολεμικά παιχνίδια του ΝΑΤΟ σε απόσταση αναπνοής από το μέτωπο της Ουκρανίας –  Σοβαρή εμπλοκή Ελλάδας
Χιλιάδες στρατιώτες συγκεντρώθηκαν για την άσκηση, που έχει ως σενάριο την απόκρουση μιας εισβολής στην ακτογραμμή της Μαύρης Θάλασσας
Σχετικά Άρθρα
Στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας διεξάγουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ σε περιοχή της Ρουμανίας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Ουκρανία.
Χιλιάδες στρατιώτες συγκεντρώθηκαν για την άσκηση, που έχει ως σενάριο την απόκρουση μιας εισβολής στην ακτογραμμή της Μαύρης Θάλασσας.
Με την ονομασία «Sea Shield 23», οι πολεμικές ασκήσεις άρχισαν στις 20 Μαρτίου και ολοκληρώνονται στις 2 Απριλίου.
Οι ΗΠΑ και 11 άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, συμμετέχουν στις στρατιωτικές ασκήσεις υπό τη Ρουμανία.
Σχεδόν 3.500 στρατιώτες, 30 πλοία του πολεμικού ναυτικού, 14 αεροσκάφη και 15 άλλα σκάφη «ταχείας επέμβασης» συμμετέχουν στις επιχειρήσεις με πραγματικά πυρά, που πραγματοποιούνται στη Μαύρη Θάλασσα και στο Δέλτα του Δούναβη της Ρουμανίας.
Τα στρατεύματα που συμμετέχουν στις ασκήσεις Sea Shield φτάνουν σε απόσταση μόλις… 20 μιλίων από τα ουκρανικά σύνορα.
Στην άσκηση εντός της Ρουμανίας συμμετέχουν οι χώρες: η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ελλάδα, η Γεωργία, η Μολδαβία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, οι ΗΠΑ, η Τουρκία και η Γαλλία.

Παιχνίδια πολέμου

«Η πολυεθνική άσκηση «Sea Shield 2023» είναι η πιο σύνθετη εκπαιδευτική εκδήλωση, που σχεδιάστηκε και διεξήχθη από τις Ρουμανικές Ναυτικές Δυνάμεις, μέσω της Διοίκησης Ναυτικών Συνιστωσών, το εκπαιδευτικό έτος 2023», ανέφερε το ρουμανικό ναυτικό σε δελτίο τύπου.
Από τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει αρκετούς γύρους «πολεμικών παιχνιδιών» στην Ανατολική Ευρώπη για να προσομοιώσουν μια παρόμοια σύγκρουση και να αναπτύξουν στρατηγικές για το Κίεβο.
Ο ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh ανέφερε ότι το περασμένο καλοκαίρι, η κυβέρνηση του Joe Biden χρησιμοποίησε ως πρόσχημα άσκηση του ΝΑΤΟ στη Βαλτική Θάλασσα για να τοποθετήσει εκρηκτικά στους αγωγούς Nord Stream.
Τον Σεπτέμβριο 2022, αυτά τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν καταστρέφοντας τους αγωγούς φυσικού αερίου που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία.
Τον περασμένο χρόνο, η Βορειοατλαντική Συμμαχία αύξησε τη δυναμική της σε αυτό που θεωρεί ως την «ανατολική της πλευρά», η οποία αποτελείται από οκτώ χώρες που εκτείνονται από τη Βαλτική έως τη Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανίας.
Το ΝΑΤΟ διεξάγει ταυτόχρονα τη στρατιωτική άσκηση «Crystal Arrow 23» στη Λετονία, στην οποία Δανοί στρατιώτες εκπαιδεύουν τη Μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού τη χώρας αυτής της Βαλτικής. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης