Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Έρχεται στις 9 -11 Μαΐου η διεθνής έκθεσης άμυνας και ασφάλειας DEFEA – Σύσκεψη υπό Χαρδαλιά, στόχοι και προσδοκίες

Έρχεται στις 9 -11 Μαΐου η διεθνής έκθεσης άμυνας και ασφάλειας DEFEA – Σύσκεψη υπό Χαρδαλιά,  στόχοι και προσδοκίες
Στη DEFEA 2023 επί του παρόντος έχουν δηλώσει συμμετοχή 350 κορυφαίες αμυντικές εταιρίες από 27 χώρες, είτε με εθνικά περίπτερα, είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές.
Αμυντικά συστήματα εδάφους, θαλάσσης, αέρα και εθνικής ασφάλειας, θα παρουσιάσουν στις 9-11 Μαΐου οι κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες στην 2η διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης άμυνας και ασφάλειας DEFEA - Defence Exhibition Athens - που θα πραγματοποιηθεί στις 9 -11 Μαΐου 2023 στην Αθήνα.
Το 2021, η διοργάνωση της πρώτης DEFEA ήταν ιδιαίτερα επιτυχής, με συμμετοχή 315 εκθετών από 22 χώρες και την παρουσία 45 επίσημων εθνικών αντιπροσωπειών, σε ιδιαίτερα υψηλό πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.
Τη φετινή χρονιά ο πήχης των προσδοκιών έχει τεθεί ακόμα πιο ψηλά, καθώς  επί του παρόντος, έχουν δηλώσει συμμετοχή 350 κορυφαίες αμυντικές εταιρίες από 27 χώρες, είτε με εθνικά περίπτερα, είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές.
Σημειώνεται ότι η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα και αρωγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και διοργανώνεται με τη συνεργασία του ΣΕΚΠΥ, Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού, από την εταιρεία Οργάνωσης Εκθέσεων ROTA AE.
Με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού, που εκπροσωπεί πάνω από 150 πιστοποιημένες ελληνικές εταιρίες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της Άμυνας, και την πολύτιμη αιγίδα και αρωγή του ΥΠΕΘΑ, η DEFEA θα παρουσιάσει για μια ακόμη φορά μια έκθεση αντάξια της ιστορίας των αμυντικών εκθέσεων της χώρας και της σημαντικότητας της γεωπολιτικής της θέσης.
Στο πλαίσιο των εργασιών της Έκθεσης, που στόχος της είναι να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις και εργαστήρια στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, προβάλλοντας αρχικά την ελληνική αμυντική βιομηχανία, αλλά και Ευρωπαϊκές και ΝΑΤΟικές πρωτοβουλίες, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας (EDF Cross-Project Conference) και πρωτοβουλίες αμυντικής καινοτομίας του ΝΑΤΟ, όπως ο Επιταχυντής Αμυντικής Καινοτομίας (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic-DIANA) και το Ταμείο Καινοτομίας (NATO Innovation Fund).
Επίσης, θα λάβουν χώρα παράλληλες δράσεις για ειδικά και εξαιρετικά επίκαιρα θέματα όπως για το Μέλλον της Πυρόσβεσης: Επιπτώσεις στη Ζωή, στο Περιβάλλον, στην Οικονομία (The Future of Firefighting: Impact on Life, Environment, Economy), Βέλτιστες Πρακτικές Καινοτόμων Λύσεων Διαχείρισης Συνόρων (Piloting, Validation and Best Practices of Innovative Border Management Solutions) και την Προστασία Κρίσιμων Υποδομών (Critical Infrastructure Protection).
Η “DEFEA 20223” τελεί επίσης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) και της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ).

Σύσκεψη υπό Χαρδαλιά

Η Διεθνής Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας «Defence Exhibition Athens-DEFEA 2023», που θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 11 Μαΐου 2023 στην Αθήνα, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψη εργασίας που διεξήχθη στις 17/3 υπό τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Χαρδαλιά, με στελέχη της εταιρείας Οργάνωσης Εκθέσεων ROTA AE.
Στη συνάντηση μετείχαν:
- Από την εταιρεία Οργάνωσης Εκθέσεων ROTA AE, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Τσαούσογλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αλέξης Λαγουδάκης και ο Διευθυντής της Έκθεσης “DEFEA 2023” κ. Βασίλειος Μπάρκας.
– Οι Διευθυντές του Ιδιαίτερου Γραφείου κ. Ελένη Μπόμπου και του Στρατιωτικού Γραφείου Πλοίαρχος Γεώργιος Ζούρος ΠΝ, καθώς και αρμόδιοι Επιτελείς του Γραφείου του ΥΦΕΘΑ.
Συζητήθηκαν δράσεις οργανωτικού χαρακτήρα και προγραμματισμός ενεργειών αναφορικά με τη διεξαγωγή της δεύτερης DEFEA, στην οποία, επί του παρόντος, έχουν δηλώσει συμμετοχή 350 κορυφαίες αμυντικές εταιρίες από 27 χώρες, είτε με εθνικά περίπτερα είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές.

Οι εκθέτες

Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν εκθέτες με:
- Εθνικά περίπτερα από τις χώρες Αρμενία, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ινδία, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Κύπρος, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Τσεχία, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας & Διαστήματος (Directorate General for Defence Industry and Space-DG DEFIS).
- Ανεξάρτητες συμμετοχές από την Αγγλία, τη Βουλγαρία, το Βέλγιο, τη Δανία, την Ελλάδα, την Ιαπωνία, την Κροατία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σουηδία.
- Το ΥΠΕΘΑ και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας με δικά τους περίπτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης