Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αλλαγή πλεύσης από Τουρκία για S400: Πλέον, δεν τους χρειαζόμαστε

Αλλαγή πλεύσης από Τουρκία για S400: Πλέον, δεν τους χρειαζόμαστε
Oι S-400 ήταν ένα από τα αγκάθια στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Σε στροφή 180 μοιρών προχωρά η Άγκυρα όσον αφορά τους S-400 και πλέον δηλώνει ότι... δεν τους χρειάζεται.
«Δεν χρειαζόμαστε τους S-300 και S-400» είπε ο γενικός διευθυντής της Στρατιωτικής Βιομηχανίας ηλεκτρονικών συστημάτων, Haluk Görgün, και συμπλήρωσε ότι η Τουρκία έχει καλύψει το κενό στο σύστημα αεράμυνας, που θεωρείται το πιο κρίσιμο, και έχει γίνει ένας από τους λίγους στρατούς στον κόσμο όσον αφορά τις ένοπλες δυνάμεις.
Αναφερόμενος στο σύστημα SIPER, Görgün υποστήριξε πως δεν είναι απλά ένα όχημα που εκτοξεύει πυραύλους. «Υπάρχει ένας σταθμός επικοινωνίας, ένα ραντάρ. Αυτό το ραντάρ δουλεύει συνεχώς για να δει εάν υπάρχει πύραυλος που έρχεται προς το μέρος μας. Υπάρχει επίσης ένα κέντρο ελέγχου. Υπάρχει μια μονάδα ελέγχου πυρός και ένα κέντρο. Υπάρχει ένα σύστημα εκτόξευσης πυραύλων. Υπάρχει ένα σύστημα αναγνώρισης φίλου-εχθρού. Υπάρχουν μόνο 12-13 φορτηγά με αυτό το σύστημα. Άρα υπάρχει ένα μεγάλο σύστημα» είπε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι οι S-400 ήταν ένα από τα αγκάθια στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ. Κατά συνέπεια μια υποχώρηση από την Τουρκία θα μπορούσε να αποτελέσει ένα… χαρτί στα χέρια του Αμερικανού προέδρου, Joe Biden, προκειμένου να πείσει το Κογκρέσο να εγκρίνει τη συμφωνία για την πώληση αμερικανικών F-16 στην Τουρκία.

Οι δηλώσεις Erdogan για τους S-400

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος δήλωνε το 2019, πως η συμφωνία για τους S-400 έχει ολοκληρωθεί. «Στο ζήτημα των S-400 έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία. Τώρα βρισκόμαστε στην φάση της παράδοσης και σε ένα κράτος όπως την Τουρκία δεν αρμόζει να αρνηθεί ένα σύστημα το οποίο βρίσκεται στην διαδικασία της παράδοσης. Η υπόθεση αυτή ολοκληρώθηκε» υποστήριζε ο Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης